2021. Október 16. Gál

Közélet

Óriás földikutyák a Sugó-parton?

Antal Tibor | 2021. Április 17. 11:54:58 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Tegnap kerültek ki hasonló fotók a legnépszerűbb közösségi oldal egyik bajaiakat tömörítő csoportjába, mely szerint hatalmas lyukakat fúrtak Baján a Suovica – part rézsűjébe, és nemcsak a sétány mellé, hanem sokkal lejjebb is.

Mint gyorsan kiderült, nem holmi óriásvakond, vagy mutáns földikutya ténykedéséről van szó, hanem a Bajakert Kft munkatársai fákat ültetnek.

-Önkormányzati strand fejlesztéses pályázatból 100 db fűzfa szomorúfűz kerül előültetésre a Súgó – partra. Vannak közel is a vízhez, hogy a homokozóknak ne a tűző napon kelljen aszalódni egész nap. De természetesen lesz szabad hely is ahol a napfény szerelmesei továbbra is süttethetik magukat. – tudhattuk meg kérdésünkre Burszki Darinkától a Bajakert Kft vezetőjétől.

Apropó, vízhez való közelség: pont ez verte ki sokaknál a biztosítékot, hiszen a strand területén a város felőli oldalon a Jachtkikötőtől a Kagylóig végig ültettek egy fasort, mely lábát körülbelül 5 méteres dunai vízállásnál fogja ellepni a Sugó, ami azért nem mondható ritkaságnak. Az elsőfokú árvízvédelmi készültség 7 méteres szintjénél pedig vígan vízben lesznek a csemeték.

De nemcsak lent ültettek, hanem a sétány mellett is kipótolták a fasort, valamint az újvárosi nagyobb füves részen is történtek fúrások.

Az újvárosi szakasz
Pótlások a sétány mellett

hozzászólok