2021. 17. Zsófia

Közélet

Miniszterelnök jelölt találkozó Baján

Antal Tibor | 2021. Szeptember 03. 21:12:29 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A politikáé volt a főszerep péntek délután Baja belvárosában. Elsőként 18 óra után néhány perccel Jakab Péter érkezett meg a Tóth Kálmán térre. A Jobbik miniszterelnök jelöltje miután lekezelt szinte az egész térrel, a szokásos harcias stílusában ostorozta a kormánypártot, és a regnáló miniszterelnököt. Tisztességes munkáért tisztességes fizetést hangoztatta többször, de természetesen sok minden másról is beszélt.

Jakab Péter és Preininger Rozália

Az utcai fórumra több százan voltak kíváncsiak, igaz az is látszott hogy sokan a Jobbik kampánycsapatából érkeztek. Plakátokat osztogattak, aláírásokat gyűjtöttek, de a rendezvényén tiszteletét tette például László Károly a DK helyi, és Horváth Roland kiskunhalasi jelöltje is, akit korábbi érsekhalmi polgármesterként is ismerhettünk.

Ettől függetlenül persze Jakab Péter elsősorban arra buzdította a jelenlévőket, hogy miniszterelnökök csatájában őt, helyi szinten Preininger Rozáliát támogassák a szeptemberi előválasztáson. Preininger “Rozinak” nem is volt könnyű dolga, miután a Jobbik “dumagépe” után kellett a mikrofon elé állnia, aki Baja kapcsán a legnagyobb problémának az elvándorlást látja, hiszen az ország többi részéhez hasonlóan sokan külföldre távoztak az utóbbi évtizedben a jobb megélhetés reményében. Aztán Jakab dedikálta a plakátokat, és közös fényképekre is összeállt az erre igényt formálókkal.

Preininger Rozália

Egy órával később pár méterrel arrébb újabb jelenése volt a bajai önkormányzati képviselőnek, hiszen a Szentháromság tér – sétáló utca sarkán Márki – Zay Péter, a Mindenki Magyarországa Mozgalom miniszterelnök jelöltje szintén utcafórumot tartott, és a Jobbikhoz, és az LMP-hez hasonlóan helyi szinten szintén ők is Preininger Rozáliát támogatják az előválasztáson.

Márki – Zay Péter

A hódmezővásárhelyi polgármester “fellépésén” már családiasabb volt a légkör, de a hétgyerekes családapa higgadtabb előadására is körülbelül százan voltak kíváncsiak. És ezzel még nem teljes a kör. A Szentháromság tér Sugovica felőli oldalán a sétány mellett a Momentumosok gyűjtöttek aláírásokat, és később az ő miniszterelnök jelöltjük, Fekete – Győr András is megérkezett, de őt csak Bródy János koncertjén láttuk.

Momentumosok akcióban

Apropó Bródy koncert: igazából ez is egy kampányprogram volt. A koncerttel kapcsolatos jogszabályok ismertetése után előbb Kiss László, a Momentum helyi jelöltje, majd Nyirati Klára polgármester asszony köszöntötte az egybegyűlteket. Öröm volt látni, hogy a rendezvénytérnek kinevezett szelvényen végre valóban rendezvény volt, bár az ide vonatkozó szabályok szerint csak a védettségi kártyával rendelkezők mehettek be, a többiek pedig a kordonon kívülről tekinthették meg az előadást.

Bródy János és zenekara

Bródy János és zenekara fellépése gyakorlatilag lemezbemutató koncert volt, hiszen nemrég jelent meg a szerző Gáz van babám című albuma. Emellett persze a régi slágereket is hallhattuk. De visszatérve a főcímre, a négy ellenzéki miniszterelnök jelölt közül pénteken jól számolva három Baján járt. Jövő héten kedden pedig szintén az előválasztás jegyében a DK elnöke, a korábbi miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc is tiszteletét teszi a sétáló utcában.

hozzászólok