2019. október 19. Nándor

Közélet

Minden gyertya ég

Antal Tibor | 2018. december 23. 20:35:16 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

 

Vasárnap Fercsák Róbert polgármesternek jutott a megtiszteltetést, hogy meggyújtsa a negyedik gyertyát a város óriás adventi koszorúján  a Szentháromság téren. De ne szaladjunk ennyire előre. A program a Liszt Ferenc Zeneiskola kórusának műsorával kezdődött, majd Schindler Mátyás római katolikus plébános osztotta meg gondolatait a jelenlevőkkel, aki Dsida Jenő egy karácsonyi  versét is elemezte.

 

 

Majd jött a gyertyagyújtás, Zsigó Róbert államtitkár, a térség országgyűlési képviselője pedig, nem húzta az időt a mögöttünk álló év értékelésével, hanem  mobiltelefonjáról felolvasva osztott meg egy szép ünnepi gondolatot.

 

 

Ezt követően fogadta a cserkészek által hozott betlehemi lángot, amit aztán szétosztott a térség polgármestereinek, akik közül azért jó néhányan hiányoztak. A polgármesterek persze tovább vitték a lángot településeikre.

 

Faa Béla Garára vitte a lángot

 

Ezt követően a Simply The Brass Quintet zenélt Huzsvay György vezérletével a polgármesteri hivatal erkélyéről, majd mindenki hazavihette a betlehemi lángot otthonába is az ajándék mécseseknek köszönhetően. Volt ingyen zsíros kenyér, forralt bor, és forró tea osztás is a polgármesteri hivatal előtt,  Pethő Attila műsorvezető pedig arra kérte a jelenlévőket, hogy nyugodtan maradjanak egy kis beszélgetésre is. Sokan meg is fogadták a tanácsát. A közös ünneplés tehát meg volt, holnap este pedig jöhet a kicsit személyesebb szűk családi körben.

 

 

Boldog karácsonyt kívánunk minden kedves olvasónknak!

 

Facebook galériánk:itt

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment