2020. 29. Mihály

Közélet

Milyen lett a nagyátló?

Antal Tibor | 2020. Feburár 05. 08:35:19 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Péntek este óta újra lehet közlekedni Baján a Szentháromság tér középső tengelyén, és végre nem kell össze – vissza kanyarodni. Hurrá! Ezt is megéltük. A forgalmi rend változásokkal kapcsolatban sok a vita továbbra is a városban, egy valami pozitív hozadéka viszont biztos hogy volt a közel két hónapos lezárásnak: ugyanis a nagyátlón kicserélték az elhasználódott, összetört macskaköveket.

A neten a hozzászólásokat böngészve már ez sem biztos. Gyengébb minőségű köveket raktak be, szakszerűtlen kókány munka, stb. – olvashattuk. Viszont mivel az utóbbi időkben (meg előtte is) már megszokhattuk, hogy vannak olyanok akiknek semmi sem tetszik akármit is csinál az új vezetés, másoknak meg minden, ma délelőtt kinéztünk közelről is megszemlélni a változásokat.

Először is igen, látszanak melyik kövek lettek újonnan beépítve. Ez kitűnik a fugázásból, meg több helyen nincsenek is milliméter pontosan azonos magasságban, szóval esztétikailag némi kívánnivalót hagy maga után az elvégzett meló, ha írhatunk ilyet. Viszont ami nagyon fontos, és beküldött képek alapján az ellenkezőjére tippeltünk volna: nem mozognak a kövek, ha rámegy egy autó. Legalábbis rövid ott tartózkodásunk alatt nem tapasztaltunk ilyet.

Hiányosságként emelnénk ki, hogy a nagyátló Sugó-híd felőli vége felé maradtak olyan kockák is még a korábban lezárt részen, amit ránézésre cserélni kellett volna.

Az átló vége felé maradtak sérült kövek

De a nagyátló nagy részén eltűntek a sérült kövek. Ezt azért is állítjuk biztosan, mivel készítettünk fotókat a korábbi állapotokról is.

2020.I.19.

És még egy összehasonlítási alap lehet mindenki számára, ha megszemléli azokat az az útszakaszokat a téren, amiknek a felújítására ezúttal nem került sor. Köztünk szólva azokra is ráférne.

A Deák Ferenc utca felőli kereszteződésre is ráférne egy generál

hozzászólok