2022. 18. Ilona

Közélet

Mérsékelték a Baja Marketing Kft. büntetését

Antal Tibor | 2018. Április 18. 09:37:22 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Mint korábban beszámoltunk róla, a Nemzeti Választási Bizottság 6.9 millió forintra büntette a Baja Marketing Kft-t, mivel megállapította, hogy a Baja Marketing Kft. megsértette a választási eljárásról szóló a jelöltek és jelölő szervezetek közti esélyegyenlőség alapelvét azzal, hogy a Bajai Televízió 2018. február 20. és március 29. közötti időszak során megjelent Híradó című műsorszámában Zsigó Róbert a Fidesz – MPSZ és a KDNP közös országgyűlési képviselőjelöltjének aránytalanul több megjelenési lehetőséget biztosított, mint más jelölteknek, illetve jelölő szervezetnek.

 

A határozat teljes dokumentuma:

Letölthető dokumentum

 

 

 Forrás:lb.hu

 

A döntés ellen fellebbezett a Baja Marketing Kft a Kúriánál. A Kúria az NVB határozatának felülvizsgálati kérelemmel nem támadott részét nem érintette, a támadott határozat felülvizsgálattal érintett részét a Ve. 231. § (5) bekezdés b) pontjára alapítottan megváltoztatta, a bírság összegét 2.300.000.- forintra szállította le, egyebekben a határozatot helybenhagyta.

 

A Kúria szerint ez az az összeg, mely szükséges és egyben elégséges ahhoz, hogy a kérelmező a továbbiakban tartózkodjon a jogsértésektől. A más ügyben kiszabott bírság összege jelen nemperes eljárásban nem releváns.

 

A végzés ellen felülvizsgálatnak nincs helye.

 

A határozat teljes egésze itt érhető el:

http://lb.hu/hu/valhat/kvkvi3746820182-szamu-hatarozat

 

 

 

 


hozzászólok