2021. 8. Mihály

Közélet

Lassan elkészül a piac

Nyirati Klára facebook oldala | 2020. Október 27. 17:29:59 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Nyirati Klára facebook oldala

Kedves BAJAIAK!

Várhatóan november végére befejeződhet a városi piac beruházása.

Az elmúlt években elnyert pályázati támogatás megvalósítása döntően ebben az évben történt meg. Elkészült az új csarnok és a pályázat szerint (sajnos) lebontásra került a régi.

Menet közben számos apróbb módosítást kellett elvégezni, hiszen sokan emlékezhetnek a kezdeti áramellátási zavarokra, de kiderültek azok a nem túl átgondolt, és nem túl takarékos műszaki megoldások is, amelyekre az üzemeltetés hétköznapjai során komolyan figyelnie kell a piac működtetőjének.

Lassan kialakulnak a fedett kültéri árusító helyek, és mód nyílhat az árusok visszaköltözésére is.A most következő hetekben az Alföldi téren, a pályázatnak megfelelően, megújulhat a zöldfelület egy kis játszótérrel, és visszaállításra kerül az Alföldi tér parkolója is az eredeti funkciója szerint szolgálva nemcsak a piac, de az egész belváros parkolási igényét is.

A „butiksoron” az üzletekhez tartozó magánterületeken a belső járdafelületet az piac egészével összhangban lévő módon szeretnénk segíteni a megújulásukban, ezért az önkormányzat – a járda-felújítási pályázatokhoz hasonlóan – 5500 Ft/m2 támogatást ajánlott fel az üzlettulajdonosoknak.

Reméljük, hogy az így megújult piac rendezettebb körülményei az árusok és a vásárlók igényeihez is igazodva sokak örömére szolgálhat a következő években is. – írta Nyirati Klára polgármester közösségi oldalán.

hozzászólok