2020. 9. Lukrécia

Közélet

Lassan a csanádi Akácos útról is énekelhetnek

Antal Tibor | 2020. Június 21. 13:19:13 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Hamarosan lezárulnak az útépítési munkálatok Érsekcsanádon az Akácos utca Deák-Petőfi utcák közötti szakaszán. Az önkormányzat 30 millió forintos támogatást nyert el a Magyar Falu Program tavalyi kiírásán, majd a közbeszerzést követően, május végén kezdte meg az érsekcsanádi Taba Épker Kft.

Az önkormányzatnak az egész Akácos utca és összekötő szakaszaira van építési engedélyes terve, amihez korábban rendezni kellett az előkertek önkormányzati tulajdonba kerülését, az út kialakítását, és a meglévő telefonoszlopok áthelyezését is. A 7 szakaszból álló részből elsőnek a legmélyebben fekvő szakasz lett megépítve, ugyanis a minden oldalról ide lejtő többi szakaszról érkező csapadékvíz elhelyezését is meg kellett oldani, ráadásul a közel 300 méteres szakasz két végpontjai között is 2 méteres szintkülönbség volt, így a legmélyebben fekvő végponton nagy esők idején sokszor méter mély tavat alakított ki a lezúduló esővíz.

A kialakult helyzetet a szakemberek elemzik, és a következő szakaszok kiviteli terveit aszerint alakítják majd, hogy kell-e még valahol valamiféle beavatkozás a csapadékvíz elvezetésére, elhelyezésére. Biztató azonban, hogy a hét eleji nagy esőkben a korábbi probléma már nem jelentkezett. – tudhattuk meg Felső Róbert polgármestertől.

hozzászólok