2018. február 25. Mátyás

Közélet

Kutyatámadás Baja belvárosában

Antal Tibor | 2017. december 02. 20:49:49 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

Elfogtunk egy üzenetet a legismertebb közösségi portálon, amit egy bajai anyuka tett közzé egy őket ért mai kutyatámadásról:

 

"ismeretlenül is szeretnék köszönetet mondani annak a lánynak és fiúnak, aki ma (2017. december 2-án), kora délután Baján, a Bartók Béla utcában a kutyatámadáskor a segítségünkre sietett! Kis termetű kutyánkkal és kislányommal nem tudtam védekezni a nagytestű, fekete, NYAKÖRVES kutya támadása ellen. A gazda sehol, menedék sehol. Kétszer is visszajött támadni, kislányomat is alig tudtam védeni, zokogott, kiabált, kiskutya a nyakamban...elég horror volt. Szegény kislányom még órákig emlegette...A két járókelő szedte le rólunk a támadó kutyát. KÖSZÖNÖM!!!


Innen üzenem a kutya gazdájának, hogy jó lenne, ha rájönne, hogy közterületen a póráz hiánya, az bizony felelőtlen állattartás!!!!!!!! Lehet, hogy rád nem veszélyes a kutyád, de honnan tudod, hogy másra, vagy egy másik kutyára hogy reagál? Vagy az már nem számít? Nagy kutya, majd úgyis ő győz?"

 

A támadó eb

 

 

És nem sokkal rá elfogtunk egy másik üzenetet, amit egy fiatalember:

 

Kedves bajai kutyások, karácsonyi vásárban szegődött mellénk ez a kutya, zaklatta meg halálra remit ette a kis nőstény tacskómat. Engedelmes és szelíd ezért hazavezettem a bolhanyakörvénél fogva. Pitbull és labrador keveréknek tippelnem. Egy fiatal kan kutya fekete rövid szőrű mellkasán fehér folt, illetve a tappancsai is fehérek.Ismeri az alap vezényszavakat, visszahozza az eldobott botot is. A gyepmester elvitte mert a kertben nálunk nem maradhatott. Remélem a gazdája érte megy, csippet nem találtak benne.

 

 

Ez a történet vége egyelőre. Póráz nélkül ne sétáltassunk kutyát, és arra is próbáljunk figyelni, hogy ne szökjön ki. Mert az is lehet, hogy mondjuk az utóbbi történt. És mint a példa is mutatja, a legszelídebb állatból is kiválthat agressziót egy másik eb látványa.

 

Frissítés: Azóta mások is jelezték, hogy az ő kutyájukra is rátámadt a vásárban a fekete eb

 Hozzászólok!

Facebook Google +
2
komment