2021. Október 16. Gál

Közélet

Konferencia az akadálymentes turizmus fejlesztéséért

Antal Tibor | 2021. Október 07. 15:52:22 | Utolsó frissítés: 1 hete

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

2021. október 7-én az “Akadálymentes turizmus fejlesztése a Baja-Zombor határon átnyúló térségben” című projekt keretében nyitó konferencia került megrendezésre Baján a városháza dísztermében. A projekt az Interreg-IPA Magyarország-Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg, Baja és Zombor együttműködésével. A projekt célja a Baja-Zombor határon átnyúló térségben az akadálymentes turizmus fejlesztése a természeti és kulturális értékekhez való egyenlő esélyű hozzáférés biztosítása és az akadálymentes turizmusban rejlő eddig kiaknázatlan gazdasági lehetőségek érvényesítése érdekében. A nyitórendezvényen a zomboriak csak online vettek részt, Antonio Ratković, Zombor Város Polgármestere elfoglaltsága miatt helyette Kosanovic Nagy Antónia köszöntötte az egybegyűlteket.

A házigazdák részéről, pedig Nyirati Klára polgármester, valamint bemutatásra került a projekt zombori és bajai része is.

Projekt teljes költségvetése: 705,840.57 EUR

EU támogatás (IPA): 599,964.47 EUR

Főkedvezményezett: Baja Város Önkormányzat

Partner kedvezményezett: Zombor Város Önkormányzata

Projekt kezdete: 2021.01.01.

Projekt zárás: 2022.06.30


Az Interreg-IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programról

Az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Program az Európai Unió 2014-2020 időszakra vonatkozó pénzügyi keretrendszerének előcsatlakozási eszköze (IPA) keretében valósul meg. A résztvevő országok – Magyarország és Szerbia – „közös irányítási rendszerben” végrehajtva a Program különböző szervezetek közötti együttműködési projekteket támogat a magyarországi Csongrád és Bács-Kiskun megyékből és a következő szerbiai területekből álló programtérségben: Nyugat-Bácska, Észak-Bácska, Dél-Bácska, Észak-Bánát, Közép-Bánát, Dél-Bánát és Szerémség.

A Program egy stabil és együttműködő régió kialakítását és a határtérség általános életminőségének javítását támogatja. Lehetővé teszi a két ország szervezetei közötti gazdasági együttműködést, támogatja a közös identitást és a határtérség kulturális és történelmi örökségét, továbbá hozzájárul környezeti fenntarthatóságához és biztonságához.

További információkért látogasson el a www.interreg-ipa-husrb.com weboldalra.

hozzászólok