2021. Október 16. Gál

Közélet

Kitüntetés pedagógiai innovációért

Mnamk.hu | 2021. Június 07. 16:41:09 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Prof. Dr. Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere és Dr. Maruzsa Zoltán, köznevelésért felelős államtitkár 2021. június 7-én kitüntető címeket adott át pedagógusoknak. Köztük volt Scherer Gabriella, az MNÁMK volt főigazgatója, aki Apáczai Csere János-díjat vehetett át.

A minisztériumi rendelet szerint a díj kiemelkedő hatású oktatási-nevelési-gyógypedagógiai munkáért, valamint a pedagógiai gyakorlatot segítő kiemelkedő tudományos tevékenységért adományozható pedagógusok, főiskolai, egyetemi oktatók részére. A köznevelés területéről évente összesen tizennyolc pedagógus részesülhet ebben a rangos elismerésben.

Scherer Gabriella csaknem három évtizeden keresztül dolgozott a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában Baján, kezdetben német-történelem szakos tanárként, majd igazgatóként, később nyolc éven át az intézmény főigazgatójaként. Újító szellemű pedagógiai és intézményvezetői tevékenysége során elhivatottsággal és hitelesen népszerűsítette az élethosszig tartó tanulást és a tudásmegosztást mind Magyarországon, mind nemzetközi összefüggésben. Számos, a nevelésben-oktatásban aktuális innováció megvalósításában vállalt meghatározó szerepet a diákok és a pedagógusok kompetenciáinak fejlesztése, valamint a nevelés-oktatás megújítása érdekében.

Szakmai tapasztalatait jelenleg a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. oktatási és képzési koordinátoraként többek között az MNÁMK tagintézménye, a kecskeméti Mercedes-Benz Iskola fejlesztése területén kamatoztatja, hozzájárulva ezzel a gazdasági élet fontos szereplője és az oktatási rendszer szoros együttműködésének kialakításához.

Az MNÁMK valamennyi munkatársa nevében szívből gratulálunk Scherer Gabriellának ehhez az elismeréshez! Munkájához további sok sikert kívánunk!

hozzászólok