2024. 20. Rafael

Közélet

Kettőből semmi – beszámoló a rendkívüli testületi ülésről

Antal Tibor | 2023. Szeptember 09. 08:48:39 | Utolsó frissítés: 10 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Nyirati Klára facebook oldala

A múlt heti testületi ülésen történtek kapcsán összehívott rendkívüli testületi ülés eredményeiről szeretnénk beszámolni, de sajnos erre nincs lehetőségünk, hiszen két előterjesztésből az egyiket polgármester asszony levette napirendről, a másik pedig – új elem hiányában – ugyanúgy nem került megszavazásra, mint a múlt héten.

🟠Az egyik napirendi pont a momentumos Szekérné Dikán Edina múlt heti javaslata nyomán született előterjesztés lett volna, azonban az ülés előtt fél órával tartott bizottsági ülésen derült fény arra, hogy az anyag számos olyan szakmai hibát tartalmaz, amely az eredeti szándékot, a pedagógusok támogatását gátolná.

➡Ilyen például az, hogy az előterjesztés elfogadása esetén a Jelky, a Bányai és a Türr szakközépiskolákban dolgozók nem vehették volna igénybe a kedvezményt. Ezekre a hibákra a tankerület munkatársa mutatott rá, aki csupán egy meghívóból értesült arról, hogy őket is érintő előterjesztés került megvitatásra. Polyák Judit, a Fidesz – KDNP képviselője (az öt fős bizottság két megjelent tagjának egyike) pedagógusként elmondta, hogy érthetetlen számára a szakmai egyeztetés hiánya. Mind Nyirati Klára, mind Széll Péter próbált kitérő választ adni a történtekre, de arra nem derült fény, hogy a tankerülettel miért nem lett leegyeztetve az előterjesztés szakmai része. Végül a hiányosságok miatt polgármester asszony levette napirendről az előterjesztést, amire Rácz Péter képviselőtársunk úgy reagált, hogy ez a folyamat az, ami a városvezetést jellemzi: látszattevékenység, szakmaiatlanság, kapkodás. Ez nem méltó a bajai emberek érdekének képviseletéhez.

🟠A másik naprend tárgyalása sem volt vitáktól mentes, hiszen eleve egy olyan előterjesztést tárgyaltunk, amivel kapcsolatban a testület többsége már állást foglalt, mégpedig úgy, hogy nem javasolja még egy aljegyzői poszt létrehozását. A polgármester asszony megvétózta a múlt heti döntést, viszont új szempontot azóta sem ismertettek. Képviselőcsoportunk megerősítette a múlt heti álláspontját, elismerjük a hivatal dolgozóinak munkáját, aminek minden alkalommal hangot is adunk. A Fidesz-KDNP javaslatára részesültek illetményemelésben a dolgozók, és frakciónk azt a kérést is támogatta az elmúlt évben, amikor a polgármester asszony egy jegyzői referens státusz létrehozására tett javaslatot a hivatali ügyintézés terheinek csökkentése érdekében.

➡Számos kiváló jogász dolgozik a hivatalban, illetve ott van dr. Lampert Mónika, a Gyurcsány kormány egykori minisztere is, aki havi bruttó 400. 000 forintos megbízási díj mellett elvileg jogi tanácsokat ad (kapósak a baloldali politikus instrukciói, ugyanis Budapest I. kerületének önkormányzatánál is tanácsadó, havi bruttó 500.000 forintért).

❗A fentiek miatt határozottan visszautasítjuk azt a fajta kommunikációt, amit a baloldali városvezetés az ülésen, illetve a közösségi médiában folytat, hogy azért nem szavaztuk volna meg az előterjesztést, mert nem szeretnénk, hogy jól működjenek a dolgok❗Bízunk benne, hogy aki figyelemmel kíséri a munkánkat (akár a beszámolók, akár a nyilvánosan elérhető jegyzőkönyvek, akár az élő közvetítések alapján), az tudja, hogy frakciónk mindig azt tartja szem előtt, ami a város érdekét szolgálja.Mi továbbra is a bajaikért dolgozunk❗írta a Fidesz-KDNP képviselőcsoport közösségi oldalán.

Kedves BAJAIAK!

Rengeteg lakossági panasz érkezik hozzám a hivatali ügyintézés lassúságával kapcsolatban-amint azt már egyik korábbi posztomban jeleztem. Ennek a problémának az orvoslására terjesztettem a képviselők elé egy második aljegyzői pozíció létrehozásának javaslatát, mely nem jelentene többlet bérterhet az önkormányzatnak, átszervezéssel megoldható lenne. A testület – miután a legutóbbi döntésüket megvétóztam- ma ismét “nem”- mel szavazott, bár észérveket nem sorakoztattak döntésük megindoklására. Véleményem szerint nem értik, mekkora a baj ezen a területen…Vagy éppen (a közelgő önkormányzati választások okán) a választói elégedetlenség fenntartása a cél??? Mindenképpen megoldom ezt a problémát ( ha kell, átszervezéssel ), hiszen az önkormányzat a lakosságért van! A legfontosabb feladatom helyi polgárok érdekeinek képviselete!

Erre tettem esküt 2019- ben!- írta Nyirati Klára polgármester közösségi oldalán.

hozzászólok