2024. 18. Alexandra, Erik

Közélet

Kétes múltú cég a híd építésénél

| 2014. Szeptember 25. 11:43:18 | Utolsó frissítés: 10 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Pandúr-falu infrastruktúrájának fejlesztése érdekében épül meg az a gyalogos- és kerékpáros híd, amely a jövőben a két szigetet fogja összekötni egymással. A beruházás része a több mint 2 milliárdos projektnek, az összeget pályázat útján nyerte el a város.

 

 

##SZAVAZO##

 

A napokban narancssárga tehergépjárművek jelentek meg a helyszínen Tamás és Zsolt Kft. felirattal. Ezek szállíthatták szárazföldön azokat a hídgerenda-elemeket, amelyeket jelenleg, nem messze az építkezéstől hegesztenek össze a Petőfi-szigeten. A kivitelezési munkákat a KÖZGÉP és a STRABAG-MML végzi közösen. Valószínűleg alvállalkozóként, profilja alapján a logisztikai feladatokat látja el a megnevezett társaság.

 

A hivatalos cégjegyzék szerint Tamás és Zsolt Kft.-ből kettő létezik, így ahogyan írtuk, illetve nagybetűsen, TAMÁS és ZSOLT GENERÁL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-ként. Családi vállalkozás, ahogyan a cég honlapján is olvashatjuk. A Tamás és Zsolt Kft. bejegyzett székhelye Újlengyel, de kihelyezett telepei vannak Erdőteleken, Kakucson és Bátonyterenyén is, bejegyzett tőkéje jelenleg 3 millió forint. A Pest megyei Kakucson van a TAMÁS és ZSOLT GENERÁL Kft. székhelye, igaz, nem abban az utcában, ahol a másik telephelye; az ő alaptőkéjük 13 millió.

 

Végrehajtás és vagyonlefoglalás

 

A Tamás és Zsolt Kft. ügyvezetője és egyben a cég képviseletére jogosult személy Lovas Tamás, az a Lovas Tamás, aki a TAMÁS és ZSOLT GENERÁL Kft.-nél szállítás vezetőként dolgozik. E társaság tagjai Lovas István és Lovas Istvánné, ügyvezetője Lovas István, feltehetően a szülők. A két kft. tevékenységi köre gyakorlatilag megegyezik, szárazföldi szállítást kiegészítő szolgáltatást végeznek; rakománykezelés, híd- és alagút építése, költöztetés szerepelnek a megadottak információk között.

 

A TAMÁS és ZSOLT GENERÁL Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. ellen 10 alkalommal rendeltek el végrehajtást 2012 és 2013 között, Dunakeszin, Dabason, Makón, Kiskőrösön, Komáromban, Miskolcon, Budapesten pedig többször is. Ezek közül 3 esetben, 2012 augusztusában, 2013 áprilisában és májusában vagyoni részesedést foglaltak le a végrehajtók.

 

Ember legyen a talpán, aki meg tudja különböztetni a két céget egymástól, mindenesetre a Kakucs Ibolya útjára bejegyzett, végrehajtásokkal terhelt kft. járműveit láthatjuk jelenleg Baján, az épülő híd közelében. A referenciáik között szinte csak közpénzből finanszírozott beruházást találunk. Dolgoztak például az M3-son, az M7-esen, és az M0-ás híd építésénél is. Mindegyik esetben szállítási, beemelési és földmunkákat végeztek.

 

hozzászólok