2021. 17. Rudolf

Közélet

Kerékpáros fejlesztések

Antal Tibor | 2021. Feburár 25. 17:15:05 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Nagy István utcában elméletileg kerékpárutat fognak felfesteni

A költségvetés tervezetének 8. oldalán találtunk egy érdekes tételt, mely keretében egy korábbi pályázathoz kapcsolódóan kerékpárutat festenének fel a Nagy István utca – Keleti ipartelepi út kereszteződésétől (gondoljuk mint két oldalon) egészen a Rókus utca -Deák Ferenc utca – Czirfusz utca kereszteződésében található minikörforgalomig. Tehát a Dózsa György út szentistváni szakaszától eltérően itt nem ikonok lesznek felfestve, hanem egy hosszú vélhetően sárga csík, ami egy fokkal jobb, de azért mégsem olyan, mint egy különálló kerékpárút. Hogy honnan jött az ötlet, azt egyelőre nem tudjuk, mert a Nagy István utca – elkerülőút kereszteződésével kapcsolatban inkább egy körforgalmi kereszteződés megépítésének szükségessége szokott téma lenni.

A Rókus utcában is kerékpárutat fognak felfesteni, ha elfogadják a költségvetést.

Emellett a projekt keretében egy füst alatt a Bajcsy – Zsilinszky utca kerékpárútjának felújítására is sor fog kerülni. Nos, ezt a szakaszt bejárva olyan égetnivalóan nagy problémák nincsenek a lakótelep mellett, hiszen több nagyobb hibát már korábban kijavítottak.

A Csónak utcánál javították a gyökerek okozta felnyomódást.

Éppen ezért is kíváncsian várjuk, hogy mi kerül a két feladat elvégzésében 111 millió 319 ezer forintba, még ha az előirányzat tartalmazza a műszaki ellenőr díját is? Ezzel kapcsolatban Széll Péter holnapra ígért tájékoztatást. Az alpolgármester mindenesetre a Bajai TV február 16-i híradójában arról is beszélt, hogy a kerékpárút átvezetése is meg lesz oldva a piacnál a kínai bolt mellett, úgyhogy nem kizárt, hogy annak a költségei is ide lesznek elszámolva.

hozzászólok