2020. Október 30. Alfonz

Közélet

Kell a maszk a piacon

Antal Tibor | 2020. Szeptember 24. 20:28:18 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A csütörtöki testületi ülésen sürgősséggel tárgyalták a képviselők azt az előterjesztést, melyben arról döntöttek, hogy a városi piacon ezentúl a 6 évnél idősebb személyeknek kötelező lesz maszkot viselnie, mivel gyakran nagy a zsúfoltság, és így fenn áll a veszély a koronavírus esetleges terjedésének. Ebben nem is volt vita, egyhangúlag fogadták el az előterjesztést a városatyák. Másban viszont volt rendesen. Szekérné Dikán Edina kezdte el a Sikeres Bajáért Egyesületből az előző ciklusban másik oldaltól rendszeres politikai show-t, majd Nyirati Klára polgármester még rátett egy lapáttal. A kormány nem segít, csak elvon, tavasszal nagy volt a szigor, most meg nem tudjuk mi van, stb.stb. Erre aztán ráugrottak a fideszes képviselők is Kámánné dr. Bari Bernadett vezetésével.

Utána még sokan hozzászóltak mind két oldalról, de talán nem erről kellene szólni a vírushelyzetnek, így ezt nem is részleteznénk. Egy nagyon fontos dolog azért elhangzott, hogy az önkormányzat nem kap tájékoztatást az Operatív Törzstől, hogy Baján hétről – hétre hány fertőzött van. Csak az országos, és a megyei adatok publikusak. Pedig talán az emberek hozzáállása is változna, ha mondjuk tudnák, hogy mekkora a veszély. Mert nem mindegy, hogy 3 vagy 98 fertőzött van mondjuk per pillanat Baján. Annyi információt kapott egyébként a DJ Fesztivállal kapcsolatos hivatalos megkeresésére a város Müller Cecília tiszti főorvostól, hogy március óta a fesztiválig 18 fertőzött volt Baján összesen. Ezzel meg azért nem megyünk messzire. Illetve polgármesterasszonytól arról is értesültünk, hogy a tegnapi nap megkeresésére Sárosi Magdolna, a Bajai Tankerület vezetője is friss adatokkal szolgált a vírussal kapcsolatban, ami a testületi ülésen nem hangzott el. A kórházból viszont csak az a válasz jön, hogy forduljanak a koronavirus.gov.hu oldalhoz.

Szóval még egyszer a lényeg: a bajai piacon visszavonásig kötelező a szájat és orrot eltakaró maszk viselése, feltehetően már most szombattól. Hogy ezt hogy tudják betartatni, erre majd az élet választ ad. Mert az első hasonló kísérlet nem sok sikerrel járt.

hozzászólok