2018. március 24. Gábor

Közélet

Jövőd a tét!

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal | 2017. november 10. 07:47:19 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya immár tizenhetedik alkalommal rendezi meg a Pályaválasztási Kiállítást, melyre a pályaválasztás előtt álló 7-8. osztályos tanulókat, pedagógusokat és a kedves szülőket várják. Az idei év újdonsága, hogy az iskolák csoportosan előzetes regisztráció alapján látogathatják a kiállítást, melynek célja a látogatók egyenletes eloszlása    A rendezvény súlyát mutatja, hogy a Kiállítás fővédnöke Zsigó Róbert országgyűlési képviselő. A három kiállításból álló rendezvénysorozat utolsó állomására 2017. november 14-én (kedden) Bajára, a Turisztikai Központba (Baja, Petőfi sziget, Március 15. sétány.) várják a rendezők az   iskolákat, a pályaválasztó tanulókat és szüleiket.  

A „JÖVŐD A TÉT!” kiállításon elsősorban a térség középfokú intézményeivel valamint duális partnereikkel ismerkedhetnek meg az érdeklődők, emellett tájékozódhatnak továbbtanulási lehetőségekről, felnőttképző-intézmények ajánlatairól és   élő szakmabemutatókat tekinthetnek meg. A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében a „Tanulj szakmát” tájékoztatón való részvételre és üzemlátogatásra is lesz

 

 

lehetőségük az érdeklődő fiataloknak, mely során a gyakorlatban is megtekinthetik a különböző szakmacsoportokat képviselő vállalkozások tevékenységét. A helyszínen elérhetőek a foglalkoztatási szolgálat nyújtotta lehetőségek, mint: Foglalkozás Információs Tanácsadás, EURES tanácsadás (külföldről hazatérő munkavállalók részére munkaerő-piaci információ nyújtása, valamint biztonságos munkavállalás uniós országokban), pályaorientációs kérdőívek kitöltése, továbbá lehetőség van megismerkedni a http://eletpalya.munka.hu  – internet alapú pályainformációs honlappal.

A kiállítást megnyitja: Fercsák Róbert Baja város polgármestere, valamint köszöntőt mond: Dr. Szenoradszki Endre a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Bajai Járási Hivatalának vezetője. Az elmúlt évekhez képest egyre színvonalasabb, tartalmasabb megjelenéssel képviseltetik magukat a kiállítók, mind az egyes szakmacsoportokban, mind a közszolgálati

szakmák tekintetében. A kiállítás látogatása ingyenes, de 10 fő feletti csoportlétszám esetén előzetes regisztrációhoz kötött. Minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment