2020. 26. Jusztina, Pál

Közélet

Jégtörőink kapitányai

Országos vízügyi Főigazgatóság | 2017. Feburár 02. 11:07:24 | Utolsó frissítés: 4 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Ilyen volt a helyzet Dályánál Fotó: MTI

A 2017-es jégvédekezés első pillanatától dolgoznak. Nehéz körülmények között, mégis folyamatosan küzdve elérték, hogy az oly hírhedt dályai szoros már ne okozzon gondot, problémát sem a helyi lakosoknak, sem a vízügyes szakembereknek.
Most pihennek kicsit, de a kapitányok és a legénység is készen áll, ha szükség lesz a segítségükre, indulnak azonnal vissza.

Kaiser László, Baja – Jégtörő XI.

 

Szakközépiskolai tanulmányai után helyezkedett el matrózként az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságnál. Munkája során folyamatosan képezte magát, hajós gépkezelő, radarhajós, hajóskapitányi, vízépítési technikusi és hajózási üzemeltetési vezető szakképesítést szerzett. Jelenleg hajózási vezetőként dolgozik az igazgatóságnál. Munkakörébe tartozik a hajóforgalom irányítása, külső cégek hajózási megrendeléseinek átvétele, kapcsolattartás a Nemzeti Közlekedési Hatósággal, illetve a Dunai Vizi Rendészettel.

 

Videó: Munkában a Jégtörő XI

 

A jelenlegi védekezés során a JÉGTÖRŐ XI. hajó kapitánya, a jégtörés sikeréhez nagyban hozzájárult személyes odaadása és nagy munkabírása. Munkáját hivatásnak tekinti és lehető legjobb tudása szerint igyekszik azt ellátni, a hajóra beosztott személyzetet egy csapatként irányítja és motiválja. Szakmai tudása, munkabírása, alapos helyismerete, felelősségtudata példaértékű.

 

 

Jasper Károly Róbert, Csátalja – Jégtörő VI.

 

A vízi élet szeretetét családi vonalon szívta magába. 24 évesen került a Magyar Hajófuvarozó Szövetkezethez matrózként. Alulról építkezett, folyamatosan képezte magát, radarhajós, hajóvezető “A”, gépkezelő, rádiókezelő, úszómunkagép vezető, hajózási üzemeltetési vezető képesítést szerzett. Végigjárta a teljes hajós ranglétrát, végül a cég hajózási üzemeltetés vezetője lett.
2010-ben került a vízügy kötelékébe, mint hajóvezető, jelenleg a JÉGTÖRŐ VI. hajó kapitánya. Az év nagy részében a hajóút kitűzési feladatokkal foglalkozik.
Munkájában lelkiismeretes, szívén viseli a fiatal kollégák tanítását, motiválását.

 

 


hozzászólok