2020. 10. Amália

Közélet

Ilyen lett az új piaccsarnok

Antal Tibor | 2020. Június 03. 06:26:11 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

minden oldalról meg lehet közelíteni az új csarnokot

A bajai piac új csarnoka hetek óta elkészült, ám eddig az engedélyek hiányában nem tudta megnyitni a kapuit a nagyközönség felé. Nos, e téren változott a helyzet, így a szerdai piacnap végre birtokukba vehették a kofák és a vásárlók.

Mondjuk nem teljes egészében mert pár leendő üzlet még zárva tart. Nincs mondjuk még kocsma, de az egyik húsbolt, és a gazdabolt már üzemel.

A gazdabolt

A csarnokba szinte minden oldalról be lehet jutni. Nincs már az a beléptető rendszer és kézfertőtlenítés, mint pár héttel ezelőtt. A maszk továbbra is kötelező, bár láttunk sokakat akik helytelenül hordják (pl. nincs az orrukon csak a szájuk előtt), és a korosztályok elkülönítésével kapcsolatos időbeli korlátozásokat sem tartják be jó néhányan.

De visszatérve az új csarnokra: lent vagy nagy tér, Savanyúság, tej- és hústermékek, gomba stb., amiket az új szabályozások értelmében csak zárt térben lehet árulni. Az üzletek mellett lent kapott helyet a gombaszakértő, és az akadálymentesített wc is, az emeleti szinten pedig irodák vannak. Itt árusítás nem folyik.

Az árusokat kérdezve kiforróban van még az új rendszer. van ami jó, van ami kevésbé, az idő fogja eldönteni, hogy beválnak a változások. A koronavírus okozta leállás és kiesés persze senkinek nem tett jót, de erről biztos hogy nem a piac átépítése tehet.

Facebook galériánk: itt

hozzászólok