2024. 18. Andrea, Ilma

Közélet

Hullott agancs szemle Sükösdön

Kammermann Péter | 2024. Március 28. 11:57:43 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Nimród Vadászújság facebook oldala

A 303. számú Illancs-bácskai vadgazdálkodási tájegység vadászatra jogosultjai a közös gímszarvasgazdálkodási koncepciót szem előtt tartva az elmúlt év szeptemberében trófeaszemlét tartottak a nemesnádudvari vadászháznál, itt 84 trófeát állítottak ki. Ezt követően az idei évben a szakmai munkát erősítve, a sükösdi Kékhegyi Vadásztársaság fácántelepe adott otthont a hullott agancs szemlének, Kollár Csaba vadászmester, Makó Péter hivatásos vadász és Kammermann Péter tájegységi fővadász, táji vezető közös szervezésében. A kiváló minőségű fővadunk hullott agancsai kézben fogva rengeteg hasznos információt adnak, mivel a gímszarvas nagy területet használ, így rendkívül hasznosak az ilyen jellegű szakmai találkozók.

A jövő az azonos elveket szem előtt tartó tájegységi vadgazdálkodásban rejlik, ez garantálhatja a sikert. Haris László elnök köszöntője után Kammermann Péter ismertette az idei szemle ismérveit, név szerint említve azokat a vadászatra jogosultakat, akik fontosnak tartották, hogy bemutassák a területükön talált agancsszárakat. Tíz jogosult 203 agancsot hozott el, ezek közül több szár is megközelítette az 5 kilogrammos súlyt. Az idei szemlén sokan hoztak 2-3 kg körüli szárakat is, ugyanis ezekből látszik, hogy milyen tartalékok vannak a gazdálkodásban, ezekben rejlik a jövő minőségi gímgazdálkodása, ami a tájegységben az elsődleges cél.

Végül dr. Bleier Norbert tájegységi fővadász, táji vezető tartott látványbírálatot egy 4,78 kg-os hullott agancs száron az érdeklődőknek, kiemelve azokat a fontos ismérveket, amelyek a magas pontszámokat eredményezhetik. – olvashattuk Kammermann Péter tájegységi fővadász, Duna-Tisza közi táji vezető sorait a Nimród Vadászújság közösségi oldalán.

hozzászólok