2019. augusztus 22. Menyhért

Közélet

Gyíkemberek igenis léteznek!

Antal Tibor | 2017. február 24. 09:35:23 | Utolsó frissítés: 1 éve

 

Vedelek Norbert

 

A csütörtöki képviselő testület Vedelek Norbert alpolgármester napirend előtti felszólalásával kezdődött, melyen a migránskérdésről beszélt. Ezt követően azonban első 12 előterjesztéshez nem szólt hozzá senki, így a szokásosnál gördülékenyebben folyt a munka. A képviselői passzivitást Jaszenovics Istvánné törte meg. A jobbikos képviselő asszony jelentkezését Fercsák Róbert polgármester még üdvözölte, annak tartalmával azonban nem értett egyet, mint ahogy Vedelek Norbert alpolgármester sem, aki ezt különös formában fogalmazta meg, hiszen gyíkemberekről kezdett el beszélni.

 

 

Videó:

 

 

A komolytalan hozzászólás ellenére azért az alpolgármester (akit a polgármester figyelmeztetett is annak ellenére, hogy értette mondanivalója élét) valószínűleg nem fog átlépni a Kétfarkú Kutyapártba.

 

 

Persze más fontosabb dolgok is történtek a csütörtöki testületi ülésen. Például megvitatták a város 2017-es költségvetését. Az ellenzék is üdvözölte, hogy ez tartalmazza például a Bajcsy - Zsilinszky út bevezető szakaszának felújítását, valamint megújulhat a Roosevelt tér is, és a városi  támogatásnak köszönhetően talán végre a hajómalom is elkészülhet a Türrnél.

A fő vita a Sikeres Bajáért Egyesület által felvetett, ám a bizottsági üléseken leszavazott módosítások újbóli felhozatala kapcsán jött elő, mely  az ivóvízhelyzettel kapcsolatos biztonsági alap (300-400 millió) létrehozását kezdeményezte, valamint szociális bérlakások számát növelte volna, viszont nem adott volna 15 millió forint támogatást a Baja Hangja Kft-nek (Baja Rádió), és 45 milliót a főtéri csobogó átépítésére.

 

 Hajdú Miklós, a Sikeres Bajáért Egyesület frakcióvezetője

 

A főtéri csobogó a polgármester szerint "kontármunkával" lett megépítve (ezzel kapcsolatban szakvéleményre is hivatkozott), és két dolgot lehet vele tenni: vagy betemetni, vagy felújítani, de úgy hagyni nem célszerű. A vita során azt is megtudhattuk jelenleg a 188 szociális bérlakás közül  26  áll üresen főként rossz  állapotuk miatt, viszont olyanok is akadnak, amik annyira jó állapotban, és jó helyen vannak, hogy meg fogják vizsgálni az átsorolásukat, hogy ne szociális, hanem piaci alapokon lehessen kiadni, vagy esetleg akár értékesíteni is.

 

Másfél órás vita után 9 igen és 5 tartózkodás mellett fogadták el  a város költségvetését. A hátralévő napirendi pontok elfogadása már simábban és többnyire egyhangúlag ment. melyek közül többel majd később részletesen foglalkozunk.

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment