2022. 23. Dezső

Közélet

Futópályát alakítanának ki a Vonatkertben

Antal Tibor | 2022. Január 14. 17:16:04 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A pénteki rendkívüli testületi ülésen arról is vita nélkül, egyhangúlag döntöttek a képviselők, hogy az Európai Unió által támogatott TOP Plusz “Élhető települések” pályázaton belül a város pályázik a Petőfi – sziget harmadrendű árvízvédelmi mű első ütemében egy mobil gát építésére, valamint aktív rekreációs zöldterületet alakítanának ki a Vonatkertben.

A Petőfi – szigetben elsőként a sziget északi, északkeleti partszakaszának alakítanának ki egy mobilgátat, továbbá az építéshez, üzemeltetéshez szükséges infrastruktúrát is biztosítanák. A tervek szerint a sziget teljes védelmét ellátó rendszer kiépítése több szakaszban valósulna meg.

A mozdonyra is ráférne egy felújítás

A Vonatkert pedig jóval sportosabbá válhatna, ha esetleg befutna ez a pályázat. Ennek keretében futókört terveztek a parkba, valamint szabadtestsúlyos edzőparkot, teqball ,és pingpong asztalokat is egy ivókút telepítése mellett. Ezen kívül a térbútorokat is lecserélnék. A projekt tervezett összköltsége 2.200.000.000 forint, amihez a városnak nem kellene saját forrást hozzátennie.

hozzászólok