2024. 18. Alexandra, Erik

Közélet

Független állam lenne Baja

Antal Tibor | 2024. Május 12. 15:25:10 | Utolsó frissítés: 6 napja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A júniusi önkormányzati választásokon új színfolt Baján a Magyar Kétfarkú Kutyapárt indulása. Igaz, legutóbb az országgyűlési választásokon Garami Artúrt támogatták a, de a helyi testületbe még sosem próbáltak bekerülni, ezért is kerestük a 8 választókerületi képviselőjelölt közül a települési kompenzációs listán is szereplő Sas Mátét, mondjon pár szót a formációról. Mint megtudhattuk, a bajai szervezetben nagy széthúzás nincs, hiszen rajta kívül igazából csak még egy passzivistával rendelkeznek, aki ráadásul külföldön dolgozik. A többi jelöltet igazából csak felkérték hogy vállalja az indulást valamelyik körzetben, hogy meglegyen az esetleges listás helyhez a megfelelő nagyságú csapat.

Sas Máté

-8 kerületben indulunk Baján, és a cél, hogy listás szavazatokkal bekerüljünk a testületbe. Ha ez nem sikerül, akkor folytatjuk a tőlünk eddig megszokott gerillamarketinget a városban. Nekem bekerülés esetén az elsődleges célom a lakosság tájékoztatása lenne, illetve engem nagyon zavar, hogy a főtér gyakorlatilag parkolónak van használva. Ez olyan, mintha Budapesten a Hősök terén egy csomó parkoló autó állna. Nagyon sokan nem tudják, hogy Közép – Európa második legnagyobb nyílt tere a bajai Szentháromság tér a velencei Szent Márk tér után. Nem az összes parkolót szüntetnénk meg a Szentháromság téren, hanem egy tervet dolgoztunk, mely keretében szépen fokozatosan haladnánk. Először csak a Sugó – part felőli sort szüntetnénk meg, ahol folyamatosan parkoló autók állnak. Úgy gondoljuk a szigeten is van egy nagy parkoló, a Szabadság utcában, az Attila utcában is vannak parkolók, sőt a Vízügy parkoló is itt van 50 méter sétára, úgyhogy szerintem megoldható ez a probléma. Szeretnénk egy kicsit revitalizálni a helyzetet a téren, kicsit életet vinni bele. Vannak a városnak azok a fabódéi amiket az adventi vásáron szoktak kipakolni, ezekből helyeznénk ki egy párat, és a helyi különböző kézművesek, szörpösök, mézesek, vagy bárki aki helyben állít elő termékeket nekik adnánk ki őket. Jelképes összegért, vagy akár ingyen, de ez felmérés és egyéb dolgok kérdése. Valamint úgy gondolom, hogy Nyirati Klára nagyon ellehetetlenítette a bajai önkormányzatot a környékbeli falvakkal szemben, minden környékbeli falu önkormányzata már nem szeret minket, ezért szeretnénk bevonni a környékbeli falvaknak a kézműveseit is, hogy egy kicsit a város és a környékbeli községek viszonyát rendezni tudjuk.

Szombaton a Táncsics utcában festett járdát a Kutyapárt

A figyelmes olvasóink bizonyára észrevették, hogy eddig csak komoly dolgokról volt szó, a Kutyapártra pedig nem ez a legjellemzőbb. Éppen ezért a képviselőjelöltet arra is megkértük, villantson egy kicsit a megszokott vicces elképzeléseikből is, hiszen természetesen vannak ilyenek is a tarsolyukban Bajával kapcsolatban is.

-Nekem több ilyen vicckampány ígéretem van. Az egyik az, hogy mi is csúszkapályát fogunk építeni a Sugóra, csak mi hosszában. Emellett ki szeretnénk lépni Magyarországról, és a Duna bajai szakaszát tengerpartnak nyilvánítanánk. Így Baja egyből egy tengerparti köztársasággá válna. Miután kilépünk Magyarországról szerbiai irányba fogunk elindulni, hiszen nagyon sok szerb kapcsolat, rokonságok élnek itt a környéken, és az ő segítségükkel szeretnénk déli irányából lerohanni Szegedet.

-Miért?

-Azért, hogy ne tudják azt a hülyeséget terjeszteni, hogy az övék az igazi halászlé. – zárta mondandóját Sas Máté.

hozzászólok