2020. 26. Jusztina, Pál

Közélet

Fontos pozícióban Ottmár Attila

Ottmár Attila | 2020. Január 18. 17:31:50 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Ottmár Attila Fotó:Ottmár Attila facebook oldala

Kedves Barátaim, Tisztelt Bajaiak!

Az elmúlt hetekben sok hír és álhír, információ és félinformáció jelent meg a Bajai Fiatalok Színházával és személyemmel kapcsolatban, ezért gondoltam, hogy ismét közzéteszek egy bejegyzést, segítve talán egy kicsit a tisztánlátást.

November 22-én ugyebár bejelentettük, hogy a Bajai Fiatalok Színháza befejezi a működését, jövőre nem hirdetünk már új évadot. A döntés tőlem származik, és nagyon sok oka van, amit már többször, több helyen elmondtam, s nem is szeretném magamat ismételni – akit érdekel, vissza tudja keresni a bejegyzéseim között. Az ember életében vannak fordulópontok, amikor új utakat, lehetőségeket keres. Az én életemben ez most jött el. Szándékom továbbra sem változott, keresem e lehetőségeket, leginkább Pest felé, a színház világában maradva. A társulat tevékenységét tehát igen, befejezzük, ezt az évadot még végig visszük, várnak ránk a kitűzött előadások:
– február 7., 9.: ÖNÖK KÉRTÉK – retro koncert;
– március 20., 22.: MINTAMÓKUS… utolsó előadásai,
– valamint április 25-én és 26-án tartunk egy BÚCSÚ GÁLÁT, melyre hamarosan megkezdjük a jegyértékesítést.

A Bajai Színházért Alapítványt, mint azt már szintén közzétettük – a jövőben is szeretnénk működtetni, tehetséges növendékeinket továbbtanulásukban támogatni, értékes előadásokat hozni Bajára, valamint a Bajai Színistúdió működését is folytatni. Ehhez már meg is kaptuk az első, s legfontosabb segítséget az önkormányzattól: hamarosan egy új épületbe költözhetünk, ahol jelmez-, díszlet- és kellékraktárt, valamint a Színistúdiós órák megtartására alkalmas teret is ki tudunk alakítani.

A sors furcsa fintora, hogy miután erre az elhatározásra jutottam, Baja város vezetésében is változások történtek. Nyirati Klára polgármester asszony elsőként reagált a társulatunkban bekövetkezett változásokra, és azon túl, hogy nemcsak ígéreteket, hanem konkrét segítséget is nyújtott színházunknak, egy beszélgetés alkalmával megosztotta terveit velem kapcsolatban is. Megtisztelő és egyben jó érzés, hogy kíváncsi a színházzal, művészettel, a bajai kultúrával kapcsolatos véleményemre, tapasztalataimra, ötleteimre, így megállapodtunk, hogy amíg Baján vagyok, elfogadom felkérését: 2020. január 6. óta Baja város művészeti vezetőjének tisztjét töltöm be, s a Bácskai Kultúrpalotában dolgozom lelkes kis csapatommal. Feladataim közé tartoznak többek között a Városi Színházterem és a Kultúrpalota rendezvényei, a nyári szabadtéri előadások, a vízi színpad programjai, a hamarosan újra induló Városházi Esték előadásai, a Nemzetek Tánca programsorozat. Azon fogok munkálkodni, hogy a városunkba meghívott, színvonalas, sokszínű színházi programok mellett a bajai civil szervezetek, művészek, művészeti csoportok is végre méltó támogatást élvezzenek. Feladatom a városi rendezvénynaptár folyamatos frissítése, koordinálása is, többek között annak érdekében, hogy a nagyobb időpont-ütközéseket – melyre sokszor volt példa az utóbbi években – elkerüljük. Szeretnék méltó körülményeket teremteni a Városi Színházban és a Kultúrpalotában is a nézőknek és a fellépő művészeknek egyaránt. Már zajlik e helyszínek leltárának átvizsgálása, a műszaki állapot felmérése és a korszerűsítés lehetőségeinek megtervezése. Van tehát feladatunk bőven, és bízom benne, hogy sok szakértői segítséget, valamint a helyi civil szervezetek, csoportok együttműködését, támogatását is élvezni fogom. Hiszen a cél közös: egy pezsgőbb helyi kulturális élet kialakítása, sok élmény, színvonalas programok biztosítása a bajai és az ide látogató emberek számára.

És hogy mit hoz a jövő számomra? Ezt majd a történések, lehetőségek hozzák magukkal. Egyet biztosan tudok és érzek: 2020 a változások éve lesz. Én nyitottan állok most minden előtt.

Köszönöm azoknak, akik ezt végig olvasták!

🙂
Ottmár Attila

hozzászólok