2023. 20. Klaudia

Közélet

Fontos bejelentések a Halfőző Fesztivállal kapcsolatban

Antal Tibor | 2023. Feburár 02. 18:37:54 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Izgalmas témáról tartottak sajtótájékoztatót csütörtök délelőtt Baján a Polgármesteri Hivatal Borbíró termében. A Halászléfőző Fesztiválról volt ugyanis szó, ami idén három napos lesz, július 6-tól 8-ig fog tartani. Azaz csütörtöktől szombatig. A tavalyi évhez hasonlóan így lemondhatunk a vasárnap esti nagy koncertről, ami több éven keresztül egyfajta megnyugtató záró party-ja volt az eseménynek. A vidéki vendégek többsége ilyenkor már elment, de kb.10 ezer bajai és környékbeli remek szórakozását biztosította. Mikor bekérdeztünk, hogy miért nem lesz sok mindenről esett szó, a végére azonban -amire polgármester asszony is ráerősített hozzászólásával- letisztáztuk, hogy főként anyagi okai vannak a jól bevált program elmaradásának. No, de beszéljünk a jó dolgokról. Új főszervezője lesz az eseménynek méghozzá egy bajai vállalkozó Szajkó Dávid a Thomas – Land Kft. tulajdonosa. Róla annyit érdemes tudni, hogy ő csinálta eddig is a DJ sátrat, és évente országszerte 40 – 50 programot bonyolít le vállalkozásával.

Szajkó Dávid

A helyi vállalkozón kívül egy szigethalmi cég pályázott még a rendezésre. A szervező csapat munkáját egyébként a Bajai Turisztikai Kft. is fogja segíteni. De ami sokkal jobban érdekelheti az embereket, hogy milyen változásokat terveznek. Először is a fesztivál marad ingyenes. Másodszor a Szentháromság téren próbálják majd a régi népünnepélyi hangulatot visszaalakítani, ami a kezdetekre volt jellemző. Itt lesznek például zömmel a főzőhelyek. A Petőfi – szigeten pedig a koncerteké, a fesztiválé lesz a főszerep. A Rock sátor átkerül a Radnóti kollégium parkolójába, az eddig itt található árusok emiatt egy kicsit hátrébb tolódnak.

Némi tereprendezés után (de fákat nem vágnak ki) a DJ sátor előrébb fog jönni a rendezvénytérre, a lenti nagyszínpad pedig a DJ sátor eddigi helyére. Elsőre ez úgy hangzik, hogy kisebb helye lesz a szabadtéri programnak, de a főszervező szerint pont így lesz nagyobb a kinti tér. Újdonságként debütál a mulatós sátor, amire a visszajelzések szerint nagy igény van. Köztünk szólva a falunapok után minket is gyakran bombáztak fórumozóink, hogy miért nincs hasonló szórakozási lehetőség valamelyik bajai rendezvényen is. Családbarát szektort is szeretnének kialakítani, ahová a gyerekeseket várják nekik való programokkal, és környezetbarát is mondható a fesztivál, hiszen a tavalyi évhez hasonlóan söröket és az üdítőket a rendezvény saját emblémás megvásárolható és emlékbe megtartható poharába fogják kitölteni.

Kérdésünkre arra is választ kaptunk, hogy a tavalyi Dr. Alban koncert után idén is várható külföldi sztárvendég. Neveket azonban még nem hoztak nyilvánosságra, így csak találgathatunk hogy Bunyós Pityu vagy a Modern Talking fellép-e az idei Halfőzőn. Szajkó Dávid azonban annyit elárult, hogy az immár 26. Halfőző Fesztiválon nagy nevekre lehet számítani, amit heteken belül nyilvánosságra fognak hozni.

hozzászólok