2021. 8. Mihály

Közélet

Foghíjas testületi ülés

Antal Tibor | 2020. Október 29. 10:29:34 | Utolsó frissítés: 6 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Alpolgármesterek maszkban

A csütörtöki testületi ülésen a koronavírussal kapcsolatos védelmi intézkedéseknek megfelelően mindenki maszkot viselt, kivételt képezett hogy a hozzászólás idejére le lehetett venni. De ami ennél is szembetűnőbb volt, hogy Nyirati Klára, és több képviselő is betegség miatt hiányzott. A polgármester asszony szerdán a közösségi oldalán jelezte, hogy nem koronavírus miatt hiányzik, hiszen a tesztje negatív lett, a többi képviselőről nincs információnk. A Fidesz részéről csupán Kámánné Dr. Bari Bernadett “frakcióvezető” maradt távol, míg a Sikeres Bajáért Egyesületből Preininger Rozália, Dani Gitta, László Károly és Szekérné Dikán Edina sem volt jelen. Így megfordult az arány, hiszen a fideszes képviselők kerültek fölénybe 5 a 4 arányban a szokásos 9-6-os többség helyett. Az is megesett az ülés során, hogy mikor Hornyák József képviselő kiment, Teket Melinda maradt egyedül a városvezető többség padsorában. Rajtuk kívül Dr. Papp Zoltán jegyző sem volt jelen.

Teket Melinda egy kis időre egyedül maradt

Ennek ellenére nem mondhatjuk, hogy a fideszes képviselők rendre bedugták volna a pumpát a küllők közé, hiszen csupán az állatmenhelyes sürgősségi előterjesztést vetették le a napirendről, illetve a korábbi testületi ülésen feltett képviselői kérdések közül kettőre nem fogadták el a választ. Ezekre később még visszatérnek.

Kunos Andrea szavalt

Az ülés elején Bán Béla református lelkipásztort köszöntötték abból az alkalomból, hogy 30 éve teljesít szolgálatot városunkban. A rövid műsor keretében Kunos Andrea szavalt el egy Wass Albert verset, míg Horváth Katalin játszott fuvolán, akit Pethő Attila kísért zongorán. Ezt követően a három alpolgármester adta át ajándékát, Bán Béla pedig köszönőbeszédet mondott.

Bán Béla

Az előterjesztések között szerepelt többek közt a költségvetés módosítása, ami jó hír hiszen végre kifizetésre kerülnek a tavasszal a koronavírus miatt zárolt tételek. Így többek közt a sportegyesületek is hozzájuthatnak az éves támogatásukhoz, de a kulturális egyesületek, és a Baja Hangja Kft is többlettámogatást kap a Bácskai Napló kiadott rendkívüli számaiért.

15 millió forintra pályázik a város az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiírt pályázatára, melynek célja az önkormányzati területen elhelyezett illegális szemétlerakóhelyek felszámolása. Sok más előterjesztéshez hasonlóan ezt is egyhangúlag támogatták a képviselők. Széll Péter alpolgármester hozzáfűzte, hogy sajnos nagyon sok helyen magánterületen áll a szemét, amit sajnos így nyertes pályázat esetén sem tudnak eltávolítani. Kevésbé jó hír, hogy bár történt a volt Vaskúti úti laktanyánál bejárás a Honvédség képviselőjével az esetleges hasznosításról, végül a véderő egy a határhoz közelebb fekvő más önkormányzati területet fog fejleszteni.

hozzászólok