2020. 26. Jusztina, Pál

Közélet

Felújítják a könyvtárt

Antal Tibor | 2020. Január 22. 08:42:11 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotók:Felső Róbert

Megkezdődött az érsekcsanádi könyvtár épületének felújítása, bővítése. A község talán legrégibb, legszebb és legjobban látogatott közintézménye nem csak a könyvtári szolgáltatásnak, hanem a 2. sz. háziorvosi rendelőnek is helyt ad.

Első lépésben a pályázati elszámolási szabályoknak megfelelően a meglévő rész tetőfelújítása történik meg. Ezt követi a bővítés alapozása, majd a belső munkák, hisz a könyvtári részben a talajszint közel 80 cm-es csökkentésével lehet csak megoldani az akadálymentesítést, így ugyanis megszűnnek a lépcsők és az épületrészbe könnyen be lehet majd jutni. Közben kiépítik a padlófűtést is, és egy teljesen új mosdóblokk is elkészül. Majd a végén nyílászárók cseréje, hőszigetelés, színezés következik, természetesen az utcafront homlokzati elemeinek magtartásával. Az épület védettsége miatt a nagykapu is megtartja majd annak jelenlegi mintázatát, és számos parkoló is kialakításra kerül.

Jó hír, hogy már megvásárlásra kerültek a könyvtár új bútorai (szőnyeg, függönyök, székek, polcok, stb.), melyekre egy másik pályázaton elnyert támogatás biztosított forrást.- írta közösségi oldalán a község első embere, Felső Róbert.

hozzászólok