2021. Október 16. Gál

Közélet

Elköszöntünk a Cserta – hídtól

Antal Tibor | 2021. Október 05. 14:41:29 | Utolsó frissítés: 2 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Bár nem igazán látható a kép mérete miatt, de ezen az olvasói fotón a gemenci Cserta – fahíd hűlt helye látható. Hogy mi történt vele az elmúlt héten, ezzel kapcsolatban a Gemenc Zrt-hez fordultunk, és gyors választ is kaptunk megkeresésünkre:

-A „Csertai-fahidat” a Gemenc Zrt., illetve annak jogelődje építette és tartotta fenn. A híd évtizedeken keresztül szolgálta a társaság erdőgazdálkodási tevékenységét, illetve az azokban az időkben az azon áthaladó kijelölt túraútvonal miatt turisztikai célokat is szolgált.

Fotó:Király Attila

A híd állapota az elmúlt években jelentősen leromlott, balesetveszélyessé vált. A probléma kiküszöbölése a híd teljes felújításával, cseréjével valósulhatott volna meg, de a felújítást sem a turisztikai elvárások, sem a társaság erdőgazdálkodási tevékenysége sem indokolta. Az Országos Kéktúra, a kijelölt túraútvonal évekkel ezelőtt áthelyezése került más útvonalra, ezért a híd kihasználtsága jelentősen visszaesett.

Ezen tényezők alapján a társaság a balesetveszélyes hidat a szükséges hatósági engedélyek birtokában elbontotta és helyére új híd építését nem tervezi.

Kovács Tamás

Gemenc Zrt.

gazdasági igazgató

hozzászólok