2024. 18. Andrea, Ilma

Közélet

Elfogadták a költségvetést

Antal Tibor | 2024. Feburár 29. 18:26:44 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Fotó:Nyirati Klára facebook oldala

A mai testületi ülésen tárgyalták Baja Megyei Jogú Város 2024-es költségvetését, melyet hosszú vita és módosítások után 14 igennel egyhangúlag fogadott el a testület.

“Elfogadtuk Baja város 2024. évi költségvetését. A megelőző időszak nehézségei (koronavírus-járvány, gazdasági válság, infláció és az ezekkel összefüggő kormányzati elvonások) miatt fegyelmezett, szigorú, takarékos gazdálkodást vártam mindenkitől. Ennek köszönhetően 10.000 Ft támogatást tudunk nyújtani a legfeljebb havi 200.000Ft/hó nyugdíjjal rendelkező bajaiak részére 2024- ben. Megindulhatnak a tervezett útépítések is és egyéb fejlesztések is.
A támogatassal kapcsolatos kérdéseket a polgarmester@bajavaros.hu- ra várom.”- írta Nyirati Klára polgármester közösségi oldalán.

“Nem azért fogadtuk el a költségvetést, mert egyetértünk a városvezetéssel, hanem mert nem akarjuk, hogy a bajaiak legyenek a vesztesei a baloldal politikai ravaszkodásainak. Nehéz úgy komolyan venni a polgármester asszonyt a költségvetés tárgyalása során, hogy a Demokratikus Koalíció rendezvényén saját maga ismerte be, hogy milyen ravaszkodásokkal vezeti az üléseket Gyurcsány Ferenc bajai helytartójával, Lamperth Mónika volt belügyminiszterrel közösen. Beszél ebben a videóban turpisságokról és hatalmi játszmákról is. Véleményünk szerint a bajaiak ennél többet érdemelnek! Három javaslattal egészítettük ki a költségvetést, az egyik a nyugdíjasok támogatásának emelése és az érintett nyugdíjasok számának bővítése, városi ingatlanok kiárusításának megakadályozása és a nemzetiségi önkormányzatok támogatásának emelése. Ezek alapján azért fogadtuk el a költségvetést, mert nem szeretnénk, hogy Nyirati Klára és a Demokratikus Koalíció hatalmi játszmáinak a bajaiak igyák meg a levét. Számunkra a bajaiak érdeke az első!” – írta a Fidesz Baja és térsége közösségi oldala.

“Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy az általam benyújtott módosító javaslatok, a Csónak utcai játszótérnél lévő sportpálya burkolatának felújítása (10 millió Ft), Zárt kutyafuttató létrehozása a Sugovica sor melletti nyitott kutyafuttató területén(3 millió Ft), a Kertész utcánál lévő garázssorokhoz vezető földes út, zúzott kövessé tétele és egy csapadékvíz szikkasztó árok létrehozása ( 10 millió Ft)elfogadásra kerültek.

Ezzel határozottan mondhatom, hogy az általam képviselt választókerület / Újváros, Szt. János, Dunafürdő/ a fejlesztések- beruházások területén az idei költségvetés egyik legnagyobb nyertese.” – írta László Károly képviselő.

hozzászólok