2024. 3. Kornélia

Közélet

Egy kis padozás

Antal Tibor | 2023. Március 12. 10:02:15 | Utolsó frissítés: 12 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Pénteken került ki az Amve.hu-ra egy rövid cikk, mely arról számolt be, hogy a Sikeres Bajáért Egyesület által a 2019-es önkormányzati kampány keretében a Vonatkertben felújított padok közül az egyik eltörött. Az egy gyakori fórumozó Fang István a képre reagálva megjegyezte, hogy tévedésről van szó: a pad nincs eltörve, csupán egy csavar hiányzik belőle.

Fotó:amve.hu

De ismertebb nevén Dzsúlió ezúttal nemcsak a fórumozásban volt aktív. Másnap szerszámokkal a kezében elindult, hogy megjavítsa az ülő alkalmatosságot, valaki azonban már megelőzte. Erről a polgármester asszony számolt be közösségi oldalán.

Az üggyel kapcsolatban a következőket emelnénk ki:

  1. Vannak még jó szándékú bajaiak, akik nemcsak otthonról a fotelből mondják meg a tutit, hanem hajlandók segíteni is ha kell.
  2. Igenis egy portál azzal is tud segíteni, ha felhívja egy problémára a figyelmet. Több fórumozó be szokott szólni ilyenkor, sőt néha magasabb helyekről is zokon veszik ezt, de velünk is előfordult már hasonló, úgyhogy nálunk is lesznek még ilyen posztok, várhatóan inkább csak egy fénykép formájában.
  3. Talán nemcsak kampányidőszakban, vagy országos programokhoz kapcsolódva lehetne hasonló önkéntes akciókat meghirdetni a politikai pártoknak, hanem máskor is amihez feltehetően többen csatlakoznának. Mint ahogy a Szemétfogócska csoport is teszi folyamatosan a dolgát megtisztítva a várost rengeteg szeméttől.

hozzászólok