2020. November 29. Taksony

Közélet

Egy játszótér, amit gyakran másra használnak

Szekérné Dikán Edina | 2020. Augusztus 03. 14:57:22 | Utolsó frissítés: 4 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Kedves Katonavárosi és Kiscsávolyi lakosok!

Személyesen és több fórumon is számtalanszor jelezték, jeleztétek, hogy hosszú ideje tartó problémát lehet tapasztalni a Dömötör utcai játszótéren.
Míg nap közben a gyerekek örömmel veszik birtokba a város egyik legjobb játszóterét, ahogy leszáll az este, illetéktelen személyek, hogy finoman fogalmazzak használják olyan dolgokra, amire sokszor nincsenek szavak.
Nem egyszer előfordult, hogy a csőcsúszdában emberi ürülékbe csúsztak bele kisgyermekek, ami iszonyatos fertőzési lehetőség, gusztustalan, és egyáltalán nem emberhez méltó viselkedés, bárki is műveli rendszeresen ezt.
Természetesen a problémát jeleztem, és takarítás, fertőtlenítés után újra használatba vehették a gyerekek, már akinek nem ment el a kedve örökre a csúszdázástól.
Másik visszatérő gond, hogy sötétedés után a tinik, kamaszok foglalják el a játszóteret, a csúszda kupolája alatti zárt részt. Rendszeresen találnak itt eldobált üvegeket, használt óvszereket.


Felháborítónak tartom, hogy olyan egyének használják ezt a gyönyörű játszóteret, akik mit sem törődve veszélyeztetik kisgyermekeink egészségét, testi épségét.
Éppen ezért, kértem a Városrendészet, és a Bajai Rendőrkapitányság segítségét, hogy este 10 és éjjel 2 között sűrűbben járőrözzenek arra felé, és amennyiben szükséges, intézkedjenek.
Ez úton is köszönöm nekik az együttműködést.
Valamint kértem egy kamera kihelyezését is, amivel folyamatosan megfigyelhető a játszótér területe.
Remélhetőleg sikerül megoldani ezt a tarthatatlan állapotot. – írta Szekérné Dikán Edina képviselő közösségi oldalán.

hozzászólok