2020. 11. Lili, Nóra

Közélet

Ebösszeírás lesz a városban

| 2015. Március 12. 12:03:46 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Az adatlapnak a kommunális adóról készült csekkel egy időben kellett megérkeznie. De ha valaki figyelmetlenségből kidobta, vagy nem találja, nem kell kétségbeesnie: a Városházán kaphat újat vagy letöltheti a bajavaros.hu weboldalról is.

 

A kép illusztráció.

Forrás: petbucket.com

 

 

Minden önkormányzatnak kötelessége nyilvántartást vezetnie az illetékességébe tartozó ingatlanoknál élő kutyákról, a tulajdonosoknak pedig be kell vallaniuk többek között, hogy állataikban megtalálható-e a kötelező chip, felvették-e az oltásokat, ivartalanították-e őket vagy sem. Ezekről részletesen, értelemszerűen kutyánként kell nyilatkozni. Vagyis ha valaki öt ebet tart otthon, akkor öt adatlapot kell kitöltenie.

 

Természetesen többen vannak, akik már 2012-ben is szolgáltatattak be adatokat a náluk tartott állatokról, nekik az érintett eb(ek) esetében csak a változásokat kell bejelenteniük, például, hogy az eltelt három évben ivartalanították kedvencüket.

 

Akkor is vissza kell juttatni a nyomtatványt, ha nincs otthon kutya

 

Ezt a lap legalján aláírással kell “bevallani”.  Amennyiben valaki nem nyilatkozik a megadott határidőig, 30 ezer forintos állatvédelmi bírsággal sújtható.

 

Azt se feledjék, hogy a négy hónaposnál idősebb kutyák már csak chippel tarthatóak. Azokat a kutyákat, amelyek már korábban kaptak, de mégsem szerepelnek az adatbázisban, a gazdáknak regisztráltatniuk kell az illetékes állatorvosnál.

 

 

Az ebösszeíró adatlapo(ka)t háromféle módon lehet eljuttatni a Polgármesteri Hivatalhoz: postán, személyesen vagy eletronikus formában (részletesen olvasható a kiküldött tájékoztatóban).

hozzászólok