2021. 17. Zsófia

Közélet

Díszoklevelet vehettek át az 50. évforduló alkalmából

vtk.uni-nke.hu | 2021. Szeptember 07. 21:19:29 | Utolsó frissítés: 1 hete

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Átvették díszokleveleiket a Nemzeti Közszolgálati  Egyetem Víztudományi Kar jogelőd intézményében, a Felsőfokú Vízgazdálkodási Technikumban kezdett, majd a Budapesti Műszaki Egyetem Víz­gaz­dál­ko­dá­si Fő­is­ko­lai Ka­rán 1971. évben vízellátás és csatornázás, valamint általános és mezőgazdasági vízgazdálkodás szakon oklevelet szerzett üzemmérnökök és szaktechnikusok. A jubileumi ünnepségre a Víztudományi Karon szeptember 3-án került sor.

Bíró Tibor dékán köszöntőjében kiemelte, hogy az ünnepeltek akkor szerezték diplomájukat az intézmény jogelődjében, amikor az technikumból főiskolává vált. Párhuzamot vont azzal a jelentős eseménnyel, amikor is 2017-ben a Nemzeti Közszolgálati Egyetem befogadta a mérnöki képzést és egyetemi karrá vált az intézmény. Személyes tapasztalatán keresztül – egyik oktatójával ápolt jó szakmai és emberi kapcsolatára hivatkozva – rávilágított arra, hogy fontos azokat megbecsülni, akiktől a szakmát tanulták, sokkal régebben, mint a jelen generáció. Beszédében arról is beszámolt, hogy egyetemi karként milyen jelentős előrelépések történtek a vízügyi képzésben, valamint a jelenleg folyamatban lévő fejlesztésekről is szólt a dékán.

Az oklevelek átadását követően az ünnepeltek kötetlen beszélgetésben elevenítették fel főiskolai emlékeiket. – írta a Víztudományi Kar honlapja.

hozzászólok