2020. 8. Dénes

Közélet

Cirkusz nélkül

Antal Tibor | 2020. Feburár 20. 17:03:58 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Február 20-án 16.30-tól tartottak közmeghallgatást Baján a városháza dísztermében. A téma az idei költségvetés volt, illetve az Integrált Településfejlesztési Stratégia megvalósításának előrehaladásáról lehetett kérdezni. A délutáni dátumot azért volt fontos kiemelni, mert eddig a közmeghallgatások általában a soros testületi ülés előtt reggel 8 órai kezdettel bonyolódtak le, és talán ennek köszönhetően nagyon kevesen tették rajta tiszteletüket a lakosság részéről. Volt olyan év is, hogy senki. Mivel azonban most bőven akadt kérdés és kérdező talán a továbbiakban is hasonló kezdésre kellene törekedni.

Amit még kiemelnénk, hogy az éves várospolitikai fórumoktól eltérően ezúttal nem volt a hivatal különböző érintett irodáinak előadása, így aki csak kérdezni akart nem kellett több órát várnia, csak szokás szerint kitölteni egy űrlapot.

A felszólalókról annyit, hogy többnyire mindenki a saját és lakóközössége problémájával jött, és cirkuszt, hanem a megoldást keresve, még ha olyan témák is szóba kerültek amire már több éve várják a választ, és a különböző fórumokon hallattatták is a hangjukat. Szó esett például arról, hogy a Futrinka utcában milyen méréseket végez a Geodézia Kft, a Kölcsey és az Ady Endre utcában mi lesz a vízelvezetéssel, miért annyi út épül, mint amennyi, vagy épp hogy miért kell az olyan utcában útépítési hozzájárulást fizetni, ahol igazából már meglévő szilárd burkolatot újítottak fel.

De szó esett emellett az időkorlátozás bevezetésének lehetőségéről is a belvárosi parkolási problémák megoldásaként. A felszólaló szerint egy vagy két órát lehetne ingyen parkolni, utána pedig fizessen aki továbbra is ott akarja hagyni autóját. Nyirati Klára polgármester asszony csak pár kérdésre válaszolt szóban. Vagy átpasszolta a hivatal jelenlévő illetékesének, vagy írásban ígért választ, mivel általában szakmai kérdések hangzottak el, amiben nem ő a kompetens.

Összességében háromnegyed óra alatt lement a közmeghallgatás, de hogy a költségvetéssel kapcsolatos vita a testületi ülés előtt milyen hosszúra fog nyúlni, ez jövő hét csütörtökén fog kiderülni.


hozzászólok