2020. 11. Lili, Nóra

Közélet

Botrányos kukaátvétel: így reagált a városvezetés

| 2015. Március 03. 13:43:26 | Utolsó frissítés: 5 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Többször foglalkoztunk a szelektív, sárgafedelű kukák kiosztásával hírportálunkon. A helyszínen is jártunk, több sorban állóval beszéltünk, köztük két önkormányzati képviselővel. Jaszenovics Istvánné (Jobbik) a hosszú várakozási idő kritizálása mellett döbbenetét fejezte ki az irodában dolgozók munkakörülményei miatt. Csomor Csaba (Sikeres Bajáért) pedig a körzetében élőknek segített azzal, hogy kiszállította nekik az új tárolót. Ebben a videóban megnézheti az erről készült anyagunkat:

 

 

 

 

A képviselő-testület február 26-i ülésén napirend előtti felszólalásban Csubákné Besesek Andrea (Fidesz-KDNP) jelezte, hogy a polgármester rá bízta a kukák átvételének kivizsgálását. Az alpolgármester asszony kiemelte, egyedülálló dolog, hogy Baja Város lakossága ingyen juthat hozzá a sárgafedelű kukákhoz, de ahogyan fogalmazott „a kukák kiosztása nehézkesen indult”. 

 

 

 

 

Felszólította a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. jelenlévő igazgatóját, hogy foglalkozzon a felmerült kérdésekkel, észrevételekkel, intézkedjen és tájékoztassa a lakosságot minderről; javasolta, hogy a célszerűség érdekében tartsanak nyitva péntek délután és szombat délelőtt is. Fercsák Róbert pedig nyomatékosította, hogy az igazgató álljon rendelkezésre „lehetőleg még a mai napon”. Erre azonban nem került sor, sem a képviselő-testületi ülés közben tartott szünetben, sem azt követően, mivel Agatics Roland az ülés közben távozott a teremből. Az ügyvezető később a Bajai Televíziónak adott interjút, melyben így reagált a kritikára: “ha valaki húsz kukát visz el egyszerre, akkor természetesen megnövekszik a várakozási idő“, de a cég szerint nincs szükség további átvevőhelyekre, és a nyitvatartási időt sem fogják megváltoztani.

 

Képviselői bejelentések keretében Jaszenovics Istvánné ismét szóbahozta a kukák kiosztását, és megosztotta a képviselőkkel azokat a tapasztalatait, amelyeket nekünk már a helyszínen elmondott.

 

Fercsák Róbert reakciójában a hulladékos céget hibáztatta a történtek miatt, szerinte „gyalázat volt, ahogy megszervezték ezt az egészet”, de emlékeztette a jelenlévőket, hogy a Hulladékgazdálkodási cég nem 100%-ban az önkormányzat tulajdona.

 

 

 

 

 

Hajdú Miklós (Sikeres Bajáért) arra volt kíváncsi, hogy a kiosztások megkezdése óta eltelt idő alatt hányszor és milyen módon próbálta meg az Önkormányzat – függetlenül attól, hogy többségi tulajdonos-e vagy sem – befolyásolni a kukák kiosztásának a módját. Az alpolgármester bevallása szerint naponta több telefont bonyolított és a helyszínen is járt: „valaki azt mondta, hogy várt 20 percet, de volt, aki hamarabb bejutott. Volt, amikor hosszabb sorok voltak, én azt tapasztaltam, hogy erre a hétre lecsökkent a sorban állók száma” – tette hozzá Csubákné Besesek Andrea.

hozzászólok