2024. 20. Rafael

Közélet

Belépés csak védettségi igazolvánnyal!

Ady Endre Városi Könyvtár | 2021. Április 30. 14:31:54 | Utolsó frissítés: 3 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Végre eljött a várva-várt pillanat, örömmel közöljük, hogy hétfőn újranyitunk!!!! Nagyon vártuk már mi és feltehetőleg Önök is ezt a pillanatot, ami most bekövetkezik. Május 3. (hétfő) 14 órától fogadjuk ismételten olvasóinkat, látogatóinkat – reményeink szerint – immár véglegesen, a megszokott időben, az alábbiakat betartva:
Az április 26-án megjelent kormányrendelet előírja, hogy csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező és azt bemutató személyek, valamint a 18 év alattiak léphetnek be intézményünkbe, utóbbiak kizárólag védett, felnőtt kísérővel. Azt kérjük tisztelettel Mindenkitől, hogy viseljen maszkot bent is!
A gyermekkönyvtárban a játékok – őszhöz hasonlóan – egyelőre nem lesznek használhatók, és alapjáraton csak a kölcsönzés, válogatás idejére tartózkodjanak bent a gyerekek és szülők (nagyszülők, kísérők). A zsinagóga bejárati ajtajában egy könyvtáros fogadja majd az érkezőket, aki elkéri a védettségi igazolványokat és szükség esetén más személyazonosító okmányt is, mert nem ismerhetjük kapásból az összes olvasót, illetve – reményeink szerint – új tagokkal is gyarapszik majd a létszám.
A számítógépeket és az olvasóasztalokat egyelőre egy hely kihagyással használhatják. Szombatonként – a kisebb dolgozói létszám miatt – a zsinagóga oldalajtaja tart csak nyitva, ott történik az ellenőrzés-beengedés, a gyermekkönyvtárban meg hétköznap és szombaton is csöngetniük kell az oltatlanoknak. Ez idővel – a remények szerint – módosulhat, ahogy javulnak a vírusadatok.
Természetesen az oltatlanok sem maradnak könyv nélkül, az ajtóban lesz egy láda, oda tehetik a nejlonzacskóban visszahozott köteteket-folyóiratokat (melyek 3 nap karanténba kerülnek) és a „kapusnál” leadhatják igényüket, amit másnapra készítenek össze a könyvtáros hölgyek. Az is megoldás, hogy az eddigiekhez hasonlóan előre jelzik telefonon, e-mailben, facebook-üzenetben, hogy mit kérnek, ez esetben már várni fogja őket a csomag.
A védettségit netán otthon felejtők sem léphetnek be, erre figyeljenek! Az ellenőrzés minden egyes alkalommal megtörténik.
Előre jelezném, hogy első rendezvényünk május 17-án, hétfőn 18 órától Steigervald Krisztián Transzgenerációs mintáink c. előadása lesz, belépőjegy: 1.000,- Ft. Előzetes regisztráció szükséges (mint minden rendezvényhez), ezt egyelőre csak 80 fő tekintheti meg. Plakát, részletek később.
Végezetül szeretnénk megköszönni Mindenkinek, aki kitartott mellettünk az elmúlt 1 évben, igyekeztünk – amikor és ahogy csak lehetett – a kölcsönzési igényeket teljesíteni, emellett facebook-oldalunkon és youtube-csatornánkon (mindkét esetben bajai könyvtár a név) bőséges tartalommal ellátni az érdeklődőket, a zárt kapuk mögött is folyamatosan dolgozván.
Üdvözlettel: a könyvtárosok

hozzászólok