2020. Október 25. Bianka, Blanka

Közélet

Baján is tüntettek a „Korrupció Kormánya” ellen

| 2015. Április 20. 11:10:09 | Utolsó frissítés: 6 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A felszólalók a Sikeres Bajáért frakció tagjai: Teket Melinda, Csomor Csaba, László Károly és Hajdú Miklós, valamint Sztáronszky Ferenc voltak. A rendezvény végén a tüntetők az előre kiosztott öntapadós papírokkal – melyeken egy áthúzott korona szerepelt – ragasztották tele Zsigó Róbert irodájának ajtaját és ablakait.

 

 

„A Fidesz elfoglalta az államot”

 

„…Azért  vagyunk itt, hogy tüntessünk a mindent átfogó korrupció ellen. … A Fidesz a korrupciót az állam szintjére emelte, ehhez a törvényeket úgy módosította, az állami szerveket úgy alakította át, a fontos pozíciókba úgy ültette be saját embereit, hogy minden egy nagy közös célt szolgáljon: a lopást, a korrupciót.” – ezekkel a szavakkal kezdte el Teket Melinda a vasárnapi tüntetést. A képviselő emlékeztette a jelenlévőket a trafikokkal, az állami földbérletekkel, Paks 2-vel, az ÁFA-csalásokkal, Vida Ildikó kitiltásával, Tiborcz István kikötőivel, valamint a Quaestorral kapcsolatos közéleti botrányokra: „egytől egyig a korrupció szüleményei” – tette hozzá.

 

 

Teket Melinda volt a rendezvény moderátora is

 

 

Bevezetője után Csomor Csaba lépett az iroda lépcsőire, ő kissé távolabbról közelítette meg a kérdést: „A korrupció latin eredetű szó: rontást és romlást jelent. … Ahogyan nőtt a lehívott uniós pénzek összege, úgy fejlődött a technika, szinte franchise rendszerű megoldásokkal és visszaélésekkel az életünk minden területén. … Napjainkban az emberek úgy érzik, hogy ennek így kell történnie. … A gonosznak annyi is elég, ha a jók nem cselekszenek” – zárta le szavait.

 

 

Csomor Csaba

 

 

„Legyél cselekvő polgár, szerveződj!” – vezette fel Teket Melinda frakciótársa szónoklatát.

 

László Károly végzetes betegségnek nevezte a korrupciót, melyet csak úgy lehet megszüntetni, ha a Fidesz hatalmát szüntetik meg. „Hogyan lettek a kormány tagjai milliárdos üzletemberek? Hogyan jutottak a magyar vidék földjei fideszes Döbrögik kezébe?” – tette fel kérdéseit a Sikeres Bajáért önkormányzati képviselője.

 

 

László Károly

 

 

Ma már az egész világon tudják, hogy a fideszes korrupció nem rendszerhiba, hanem maga a rendszer. Korrupt politikusok mindenütt vannak, itthon és világszerte, azonban Orbán Viktor korrupcióra épülő rendszere egyedülálló Európában.” – hangzott el a beszédben.

 

„Lesz még Magyar Köztársaság!”

 

Sztáronszky Ferenc, a Szolidaritás Mozgalom tagja gyújtó hangú beszédet mondott, melyben többek között számon kérte Zsigó Róber volt polgármesteren, fideszes országgyűlési képviselőn az önkormányzati autóval elutazott adóforintokat. A „Lesz még Magyar Köztársaság” jelszóval, feltartott kézzel lelkesítette a demonstrálókat.

 

 

Sztáronszky Ferenc

 

 

„Mi nem feledjük, hogy Zsigó a bajaiak pénzén utazta négyszer körül a Földet”

 

– szólalt fel a frakcióvezető, Hajdú Miklós is, aki úgy fogalmazott, hogy az Orbán-Zsigó-Fercsák rezsim csak hiszi, hogy az emberek gyorsan elfelejtik a tűzifán és rezsicsökkentésen nyert szavazatokat. Figyelmeztetett: „a végén a király meztelen lesz!”, majd megkérte a résztvevőket, hogy ragasszák az irodára a „korrupció elleni jelvényeket”.

 

 

 

 

A tüntetés végén arról kérdeztük a moderálásért is felelős Teket Melindát, hogy lesz-e folytatása a demonstrációnak:

 

A hangunkat hallatjuk tovább. A további tüntetések témája nem biztos, hogy a korrupció lesz, de folytatjuk mindaddig, amíg érzékelhető változás nem történik Magyarországon” – jelentette ki a képviselő.

 

 

 

 

hozzászólok