2019. December 9. Natália

Közélet

Baja LMP-s képviselője, Ikotity István újra indul

LMP sajtó | 2018. Január 31. 19:24:32 | Utolsó frissítés: 2 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

A Kecskeméten tartott megyei LMP-s jelöltbemutatón Ikotity István, a Magyar Országgyűlés jegyzője,  bejelentette, hogy ismét megméreti magát a választásokon a Baja központú Bács-Kiskun 6-os választókörzetben.

 

 Fotó: LMP sajtófotó

 

Az eredetileg területfejlesztőként és kutatóként dolgozó többdiplomás szakember a rendezvényen elmondta, hogy Baja és körzete sajnos jelentősen lemaradt az elmúlt évtizedekben. Nagyon sok oka van a lemaradásnak, jelentős részben az, hogy már 20 éve – a pártjában is súlytalan – Zsigó Róbert az országgyűlési képviselője. Baja városa több támogatást szerzett akkor, amikor ellenzékben volt, mint amikor kormányon. Ezen tehát változtatniuk kell Baja és a környező települések lakóinak ahhoz, ha azt szeretnék, hogy a településük elinduljon a fejlődés útján.

 

Azt elismerte, hogy apró újítások gyakran tapasztalhatók, azonban ez nem változtat a lényegen: hétről hétre vágják át a szalagot valamilyen intézményen, de 1990 óta eltűntek a munkát adó jelentős üzemek. A város lakossága fogy, a fejlesztések gyakran csak látványberuházások. Azt mondta, ha egy nemzeti színű szalagot gyártó üzemet létrehoztak volna, az megélt volna abból a sok szalagrendelésből, amennyit az államtitkár átvágott, de ennyi munkahelyet sem sikerült teremtenie. A fiatalok elvándorolnak, és ennek oka a fideszes képviselő inaktivitása is.

Ikotity István négy éve parlamenti képviselő, és ez alatt a négy év alatt ötszörannyi aktivitást mutatott, mint Zsigó húsz év alatt. Ikotity tősgyökeres, nagycsaládos bajai lakosként kiállt feltárta a visszaéléseket például a bajai ivóvízminőség javító program körül, a parlamentben számos alkalommal szólalt fel a bajaiak érdekében.

 

Szintén az LMP színeiben indul a volt országgyűlési képviselő Vágó Gábor és dr.Tóth Szilárd Kecskeméten és környékén lévő két körzetben, Kis-Szenczey Kálmán megyei közgyűlési képviselő  Kiskunfélegyházán, Midi Melania egyetemi hallgató Kiskunhalason, Kerpács Rezső megyei LMP elnök pedig Kalocsán méretteti meg magát április 8-án.

 

 

 


hozzászólok