2019. március 24. Gábor

Közélet

Baja és térsége választ!

valasztas2018 | 2018. április 07. 14:28:15 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Bemutatjuk melyik jelöltekre szavazhat Baja és térségében, azaz Bács-Kiskun 6. választókerületében!

 

Vasárnap országgyűlési választások Magyarországon. Az ország és környékünk sorsa a választók kezében van. Sokan a meglévőt akarják, sokan pedig kormányt váltani. Ez utóbbiak és Márk-Zay Péter (Hódmezővásárhely polgármestere) szerint ennek az a feltétele, hogy:

pártlistára szívvel, egyéni jelöltre ésszel szavazzunk.

Azaz pártlistán arra, akivel tényleg szimpatizálunk, az egyéni körzetben pedig a legesélyesebb ellenzéki jelöltre adjuk a voksunkat. De a lényeg, hogy mindenki maga dönt és minden szavazat számít.

 

Nézzük Bács-Kiskun megye 6. számú választókörzetében, azaz Baja és térségében kikre tehetjük az ikszünket. A valasztas.hu oldalon megtalálható az összesen 12 lehetséges egyéni jelölt. 

 

Korábbi cikkeinkben már beszámoltunk arról, hogy eredetileg úgy volt, hogy akár 24 jelölt is lehet a szavazólapon. Ezek közül bemutattuk, hogy 18 kamupárt jelöltje, akik választási rendszert kihasználó, összetákolt pártokat képviselik. De végül a kamupártok egy részét nem vették nyilvántartásba, így maradt a 12 jelölt. Közülük a bent maradt kamupártok jelöltjeivel ebben a cikkben nem foglalkozunk, egy régebbi cikkünkben már elemeztük őket, csak az országosan ismert pártok képviselőit mutatjuk be, hiszen mindenkinek jól felfogott érdeke, hogy ha elmegy szavazni, akkor tényleg esélyes jelöltekre szavazzon.

A jelöltbemutatatáshoz a forrásanyagot az internet biztosította. Bár itt meg kell jegyeznünk, hogy a mai internet uralta világban csak Ikotity Istvánnak és Zsigó Róbertnek van honlapja és wikipédia oldala, ahol alaposabban utánuk lehetne nézni, a többiek csak a Facebookot használják kommunikációra.

 

ikotity.hu - Ikotity István országgyűlési képviselő weboldala

 zsigorobert.hu - Zsigó Róbert országgyűlési képviselő weboldala

 

 Akkor vegyük számba a jelölteket betűrendben:

 

Béni Kornél - MOMENTUM

 

A Momentum Párt tagja, az országos listájuk 33. helyén áll. Az interneten bővebb önéletrajzára nem bukkantunk, azt tudjuk hogy középiskoláig Baján tanult, de azóta életvitelszerűen Budapesten él és dolgozik. A google keresője szerint egyetemi HÖK elnök volt, amit a fidesz média tavaly felkapott és most a Momentum párt egyik kft.-jének ügyvezetője. Van facebook oldala, ahol kommunikál 280 követőjével.

 

Grünfelder Zoltán - JOBBIK

 

 

 

A Jobbik képviselőjelöltje, 53 éves. Rendőrtisztként szolgált, már nyugdíjas. Biztosításokkal is foglalkozott. Most kezdett politizálni, a Jobbik listáján a 80. Egy viszonylag friss facebook oldalon kommunikál 450 követőjével, ott lehet elolvasni a gondolatait. Mást sajnos nem találtunk róla.

 

Hajdú Miklós - MSZP-P

 

 

 

 Az MSZP, DK és a Párbeszéd közös jelöltje. 61 éves, Baján él. Leningrádban végzett filozófusként. Sokáig tanított a bajai fősikolán, jelenleg tanársegéd a pécsi egyetemen. Bajai önkormányzati képviselő 24 éve. Az  MSZP bajai szervezetének elnöke, MSZP alapító tagja. Az MSZP-P listájának 71. helyén áll. Weboldala nincs, két hete hozott csak létre politikusi facebook oldalt, ott lehet utánanézni  jelenlegi gondolatainak.

 

Ikotity István - LMP, Lehet Más a Politika 

Az LMP képviselőjelöltje,  40 éves, bajai lakos. Többdiplomás. Köztisztviselőként, vállalkozóként és területfejlesztőként is dolgozott. 2014 óta az LMP országgyűlési képviselője, az Országgyűlés Jegyzője. Az elmúlt négy évben folyamatosan az öt legaktívabb országgyűlési képviselő közt van a Parlamentben. Ikotity István a 17. helyen áll az LMP-ÚK közös pártlistán. Sokat látni az országos médiában, de honlapján, facebook oldalán és saját Tiszta Lap című rendszeres újságján keresztül is kommunikálja munkásságát.

 

Kalapos Mária - Munkáspárt

 

A Munkáspárt jelöltje. Bácsalmáson él, 73 éves. Tanárként dolgozott. A 2014-es választásokkor is indult 0,64%-os eredményt ért el. Pártja a Munkáspárt megalakulása, 1989 óta még soha nem jutott be a parlamentbe, többen a kamupártok közé sorolják, de egy közel 30 éves minipárt, így bemutatjuk.

 

Zsigó Róbert - FIDESZ-KDNP

 

 

A Fidesz-Kdnp képviselőjelöltje, 50 éves. Bácsalmási származású, cukrász, majd cukrászati egységvezető. 1998 óta Baja és térsége országgyűlési képviselője, 2010-től egy cikluson át Baja polgármestere volt. Egy ideig a Fidesz szóvivőjeként dolgozott most pedig élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár. Az 53. helyen áll a Fidesz-KDNP pártlistán. Az országos médiában is látni, de van honlapja, facebook oldala és nyomtatott propagandakiadványain keresztül is kommunikál követőivel. 

 

 

Itt a teljes lista A Bács-Kiskun 6. számú választókerületi jelöltekről névsorrendben:

Almási Terézia - Családok Pártja

Antal Krisztián - NEMZET ÉS BÉKE

Béni Kornél - MOMENTUM

Dinókné Kőrös Anita - ÖSSZEFOGÁS PÁRT

Grünfelder Zoltán - JOBBIK

Hajdú Miklós - MSZP-PÁRBESZÉD

Ikotity István - LMP

Kalapos Mária - MUNKÁSPÁRT

Mányoki Réka - SEM

Sánta Olivér - TENNI AKARÁS MOZGALOM

Zsemberiné Katona Margit Erika - KÖSSZ

Zsigó Róbert - FIDESZ-KDNP

 

 

 Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment