2024. 20. Rafael

Közélet

Apró változás a Deák Ferenc utcai kereszteződésnél

Antal Tibor | 2017. Május 31. 13:50:32 | Utolsó frissítés: 7 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy 51-es számú főút – Deák Ferenc utca csomópont (volt Központi iskola előtt)  apró változás történt az utóbbi időben. A Szentháromság tér felől érkezők és onnan kis ívben jobbra kanyarodni vágyok számára kihelyezett kiegészítő kis lámpát leszedték.

 

Ilyen most

 

Ilyen volt (a túlsó oldalon maradt a kiegészítő lámpa)

 

Ezzel kapcsolatban kérdéssel fordultunk a Magyar Közút Nonprofit Zrt-hez, és az alábbi választ kaptuk:

 

 

2017. január 10-én a jelzett csomópontban helyszíni szemlére került sor a Bajai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának kezdeményezésére. A Rendőrkapitányság képviselője tájékoztatta a jelenlévőket az elmúlt időszakban megszaporodott e csomópontban történő közlekedési balesetekről, melyek többsége működő jelzőlámpa mellett történt. A baleseteknél a Szentháromság tér felől érkező és egyenesen haladó járművek vezetői elnézték a jobbra kiegészítő jelzést, illetve a Szentháromság tér felől balra kanyarodók ütköztek a szemből egyenesen továbbhaladni szándékozókkal. A Rendőrkapitányság képviselője kérte társaságunkat, hogy a jelzőlámpa átalakításával próbáljuk meg csökkenteni a fent felsorolt típusú baleseteket.

 

 

A jelzőlámpás csomópont helyszíni szemléjét követően az alábbi megállapodások történtek:

Az alárendelt ágak részlegesen védett irányítási módjáról védett irányítási módra áttérni a közbenső idő növekedés miatt nincs mód, ezért a Rókus u. felöli ágon a zöld jelzés hossza 3-5 másodperccel csökkentésre kerül, ezzel több időt biztosítva a szemből balra kanyarodóknak, illetve a Szentháromság tér irányából leszerelésre kerül a kiegészítő jelző.

 

A programmódosítás és a kiegészítő jelző leszerelése 2017. május 12-én megtörtént. 

 

Üdvözlettel

 

Kósa Veronika

mb. kommunikációs osztályvezető

hozzászólok