2024. 18. Andrea, Ilma

Közélet

Ajándékot fognak kapni a házasságra lépők, és az újszülöttek

Antal Tibor | 2024. Március 28. 14:01:15 | Utolsó frissítés: 3 hetes

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A mai testületi ülés 16. előterjesztése a Baján házasságra lépők, és újszülöttek megajándékozásáról szóló volt. Hajdú Miklós előterjesztéséből megtudhattuk, hogy mind a házasságok, mind a gyermekszületések száma némileg csökkent az utóbbi években városunkban.

A házasság intézményének támogatására, az újszülöttek fogadásának köszöntésére a települési önkormányzatok eltérő megoldásokat alkalmaznak Magyarországon. Az új javaslat szerint Baján azokat az ifjú házasokat, akiknek legalább az egyik tagja rendelkezik állandó bajai lakcímmel szimbolikus ajándéktárggyal (Pl. 2 db.gravírozott díszdobozos pezsgőskehely) köszöntenék, amit az anyakönyvvezető nyújtana át. Az újszülöttek esetében pedig azokat lepnék meg, baba használati tárggyal akiket bajai lakcímre jelentenek be. Az ajándékot a baba születésétől 3 hónapig lehet átvenni. Mindkét esetben bajai vállalkozóktól fog történni a beszerzés.

Az előterjesztést egyhangúlag fogadták el a képviselők. Csubákné Besesek Andrea hozzászólásában jelezte, reméli minél több ajándékra lesz szükség.

hozzászólok