2020. 15. Henrik, Roland

Közélet

A téren lesz a Karácsonyi Vásár

| 2019. November 18. 07:36:54 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Az idei helyszín nem a sétáló utca lesz

Az elmúlt évektől eltérően nem az Eötvös utcában (sétáló utca) lesz a karácsonyi vásár Baján, hanem a Szentháromság téren. Tudhattuk meg a Bácskai Napló friss számából. Emiatt sajnos az összes szektort lezárják a téren, de a tájékoztató szerint 150 parkolóhelyet kialakítanak. Az ünnepek előtt eddig is volt lezárás a fenyőfa árusok miatt, de az csak egy szektort érintett, plusz ugye a polgármesteri hivatal előtt a szökőkutas rész ugye mindig el van zárva.

A fenyőárusok eddig is voltak a téren

Az újítás (amire egyébként régebben volt példa) fogadásáról az alábbiakat írta Nyirati Klára polgármester heti összefoglalójában: Hétfőn délután az adventi árusokkal volt egy érdekegyeztető megbeszélés.
Megpróbáltunk megegyezésre jutni az idei rendhagyó adventi események őket érintő részleteiről, mivel a faházaik ezúttal nem a sétáló utcában, hanem a Szentháromság téren fognak állni. A változás miatt az idén kedvezményes ,50%-kal csökkentett bérleti díjat ajánlottunk fel számukra . Bár eleinte többen a nemtetszésüknek adtak hangot, végül szinte kivétel nélkül elfogadták az új helyzetet. A Szentháromság téren a munkálatok november 18-tól kezdődnek.

Meglepetés a gyertyagyújtásnál is lesz

De más változásról is beszámolhatunk. Az utóbbi években már szinte előre borítékolni lehetett, kik fogják meggyújtani a gyertyákat a város óriás adventi koszorúján. Az elsőt többnyire a város előző évben megválasztott díszpolgára, az utolsót Zsigó Róbert a térség országgyűlési képviselője, közte pedig többnyire Fercsák Róbert polgármester, és Dr. Zöld László Csabáné tanácsnok volt az ügyeletes “gyújtogató.” Most viszont már annyit tudunk, hogy a másodiknál Király Attila, a Jelky András Szakközépiskola Szakiskola tanára fogja fellobbantani a lángot, aki egyébként fotósként remek képeket is szokott publikálni közösségi oldalán a városról. Hogy miért rá esett a választás, azt nem tudjuk, de elmondása szerint a hivatalból felhívták, hogy felkérés esetén vállalná-e a megtisztelő feladatot, amire természetesen igent is mondott. Ez után érkezett a polgármester asszony hivatalos levele, amiben köztiszteletben álló bajai polgárként felkérték.

De hogy ki lesz a másik három szerencsés, erről még nincs információnk.

hozzászólok