2020. 12. Dalma, Izabella

Közélet

A tér lesz maga az adventi koszorú

Antal Tibor | 2019. November 27. 12:58:33 | Utolsó frissítés: 8 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Így néz ki egy gyertyatartó

Kedden posztoltunk egy fotót közösségi oldalunkon a Szentháromság téren épülő dekorációról, melynél találgatni lehetett, vajon mit ábrázol a kép. Nos, a legtöbben jól tippeltek: a lóhere négy belső sarkán szimmetrikusan elhelyezett luc-, normann-, és ezüst fenyőágakkal borított elemben fognak helyet kapni az adventi gyertyák. Információnk szerint szintén rendhagyóak lesznek, hiszen úszó gyertyákról beszélhetünk, aminek a díszítése sem a megszokott lila – rózsaszín kombináció, hanem vörös és arany.

Vidáman dolgoznak a bereczkis diákok

Magát a díszítést egyébként immár 7. éve a bereczkis kertészek és virágkötő tanulók készítik. Kislaki Erika tanárnőtől megtudhattuk, hogy a gyerekek nagyon szeretik ezt a látványos munkát. Egyrészt mivel a város szívében mutathatják meg tudásukat, másrészt mert addig sem kell az iskolában lenniük. Az ötlet nem az övék, ők csak megvalósítják a rájuk bízott szakfeladatot.

Két színpad is épült a főtéren

A munkát hétfőn kezdték, és a tervek szerint mára el is fognak készülni vele. A formabontó adventi koszorú mellett az ő feladatuk a színpadok díszítése, és a girlandok készítése is. Magát a gyertyákat a Bajai Kommunális Kft kertészeti ágazata fogják beállítani Burszki Darinka vezetésével.

A szán is a térre költözött

De szerdán délelőtt már a betlehem is készült, mely a polgármesteri hivatal előtt lesz. A szán vele szemben a Szentháromság szobor mellett kapott helyet, valamint a térre költöztek a fényfüzérrel díszített alakzatok, a gömb, a gúla és az ajándék is.

A betlehem a hivatal előtt kapott helyet

Az első gyertyát vasárnap fogják meggyújtani a város főterén. De hogy kit kért fel az új városvezetés a megtisztelő feladatra, erről még nincsenek információink.

hozzászólok