2020. 18. Piroska

Közélet

A Magyar Munkáspártnak is lesz jelöltje

Antal Tibor | 2019. Szeptember 04. 19:46:28 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Javában dübörög a kampány. Ezt megtapasztalhatjuk hétről – hétre szerdán és szombaton a piac előtt, de a Fidesz jelöltjeinek egy csoportja  Fercsák Róbert polgármesterrel az élen tegnap a Bajai Szent Rókus Kórház előtt is gyűjtöttek aláírásokat.

 

Fotó:Rácz Péter facebook oldala

 

De igazából ennek az akciónak már nem az lehetett a célja, hogy összegyűljön a szükséges aláírás, hiszen a Fidesz – KDNP képviselőjelöltjeit és polgármesterjelöltjét elsőnként vették nyilvántartásba már augusztus 28-án. A  Sikeres Bajáért Egyesület jelöltjei közül eddig egyedül a korábbi polgármester, Széll Péter került nyilvántartásba szeptember 2-án, aki az 5-ös választási kerületben fog indulni. De rajta kívül Drávai Ferenc, is összegyűjtötte a szükséges ajánlást, aki a 4-es körzetben fog indulni a Magyar Munkáspárt színeiben, ahol Dr. Zöld László Csabáné, a körzet jelenlegi Fidesz – KDNP-s képviselője, és Dömény János a Sikeres Bajáért Egyesület jelöltje fogja megmérettetni magát az eddigi bejelentések szerint. De Garami Artúr független polgármester jelölt csapatából is várhatóan lesz itt induló, kinek személyét még nem hoztak nyilvánosságra.

 

 

A Sikeres Bajáért Egyesület kitelepülése a szombati piacnapon Fotó: Halmágyi Krisztián

 

A helyi nemzetiségi választással kapcsolatos hír, hogy Horváth István Szilveszter, Horváth István Szilveszterné, Lakatos Ferenc, Lakatos Ferencné és Katona Daniella is leadta a szükséges mennyiségű aláírást a bajai roma települési  nemzetiségi önkormányzati választásra. Mindannyian a Fiatal Romák Országos Szövetségének a jelöltjei. Rajtuk kívül még Huber Éva, a Német Önkormányzatok Bács – Kiskun Megyei Szövetségének színeiben is nyilvántartásba került, aki a bajai német települési nemzetiségi önkormányzati választáson fog kandidálni október 13-án.

 

 

 


hozzászólok