2019. December 10. Judit

Közélet

A kilépett jobbikos képviselő válaszolt

Antal Tibor | 2018. Szeptember 04. 22:17:17 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

 

Jaszenovics Istvánné

 

Múlt héten számoltunk be arról, hogy Jaszenovics Istvánné önkormányzati képviselő kilépett a Jobbikból, és a ciklus hátralévő részét független képviselőként folytatja. Ekkor nyilatkozott is a Sugóparti híreknek a képviselő asszonny, amire a Jobbik részéről Hornyák József reagált

 

Reagálás Jaszenovics Istvánné kilépésére:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom helyi képviseletében felszólítom Jaszenovics Istvánnét, Baja város önkormányzati képviselőjét mandátumának visszaadására. Mint az köztudott, képviselő asszony  a 2010- és 2018- ban megtartott önkormányzati választásokon a Jobbik listájáról szerezte mandátumát. 

Ezúttal felhívom Jaszenovics Istvánné figyelmét a Szent Koronára tett esküjére, az abban vállaltakra:

„ Amennyiben a visszahívás megtörténik, úgy mandátumomat visszaadom az engem jelölő szervezetnek”

A listán mandátumot szerzett képviselő a bajai jobbikos választóknak és a jobbiknak köszönheti képviselői megbízatását.
Egy ember minden körülmények között, az utolsó betűig hű marad letett esküjéhez.
Egy tiszta szándékok által vezérelt ember számára a napnál is világosabb, hogy nincs olyan érv, amely egy ilyen fogadalmat felülírhat.

 
A Jobbik az egyik legdemokratikusabban működő párt ma Magyarországon. Ebben a politikai közösségben minden tag, minden helyi és alapszervezet elmondhatja véleményét, kialakíthatja állásfoglalását minden kérdésben, még ha az nem is egyezik párton belül más tagok meglátásával. Ezért hátrány, retorzió nem ért senkit, viszont ha megvan a többség döntése, akkor illik beállni a sorba és elvégezni a feladatokat. Az nem megy, hogy a szekeret se nem tolom, se nem húzom, de szívesen ücsörgők rajta.
 
Hornyák József
Jobbik Magyarországért Mozgalom
Baja
 
 
Hornyák József
 
A történetnek ezzel nincs vége. A felszólításra Jaszenovics Istvánné a mai napon válaszolt:
 

Azzal kezdem, hogy 2018-ban nem voltak önkormányzati választások, ezért feltételezem, hogy nem az ismerethiány, hanem valami más miatt állítja ezt Hornyák úr. Reagálok a felvetésre és a kritikára. El szerettem volna kerülni azt, hogy véleményezzem a volt pártomat, de Hornyák úr provokációja belekényszerít ebbe. Valóban a Jobbik színeiben indultam 2010/ 2014-ben is a választáson. Annak a Jobbiknak a pártfogásával, amely még mozgalom volt és Alapító nyilatkozatában “értékelvű, konzervatív, módszereiben radikális, nemzeti-keresztény párt”-nak vallotta magát. Én 2009-ben ebbe a Mozgalomba léptem be! A bajai szavazók erre a pártra szavaztak akkor, valamint az akkori alapszervezet összes tagjára! A listán az első helyet az alapszervezet tagjainak bizalmából kaptam meg, amit ma újra megköszönök! 

2016-ban Vona Gábor korábbi pártelnök fokozatosan elkezdte átalakítani a Jobbikot, szisztematikusan, szépen-lassan elvágva a gyökereitől, tervei szerint a radikális jobboldali pártból néppártot csinált. Olyan személyek, tanácsadók és politikusok tünedeztek fel a párt környékén, akik a párt korábbi szellemiségével nem voltak összeegyeztethetőek, nem sokkal később pedig nekilátott a párt radikálisainak eltávolításához. Közösségi oldalán arról írt, hogy elvette a párt lelkét. Akcióba lendültek az új tanácsadók: cukiság-kampány..

Vona lemondása és a tisztújító kongresszus közötti időszakban a párt összeomlott, és azóta sem tud feltápászkodni. Tömegessé váltak a kibeszélések, a nyilvánosság előtti üzengetések, és az ellenérdekű felek pártközpontból való besározása. A győztes néppártiak és a vesztes radikálisok között nagyon elmérgesedett a viszony. A baloldalra tolódott jobbik-vezetés akár pártszakadás árán is kiszorítja a még megmaradt radikálisokat, ami azzal jár, hogy sokan otthagyták a pártot. A párt tagságában sokkal többen vannak az elkeseredettek, csalódottak. Az országban tucatszám távozó jobbikos önkormányzati képviselők és polgármesterek esetében nehéz erkölcsre, inaktivitásra hivatkozni, mert mi pont az etikára hivatkozunk a jobbikkal szemben! Megtagadták, megpróbálták elvágni a politikai gyökereinket, amire mi nem vagyunk hajlandóak!

Hornyák József kérését, miszerint adjam vissza a mandátumomat, annak a fényében nem tudom értelmezni, hogy 2014-ben egyéniben magasabb százalékot értem el a választásokon, mint maga a párt. Ez a rám szavazók cserbenhagyása lenne. Sosem fordítottam nekik hátat, és ezután sem fogok, hiába szólít fel Ön erre. Az, hogy már nem a Jobbik táborát fogom erősíteni, nem jelenti azt, hogy ne foglalkoznék továbbra is azokkal, akik megkeresnek engem bármilyen ügyben. Nem is értem, hogy fordulhatott meg az Ön fejében, hogy nem folytathatom a megkezdett munkám, amit mindig a legjobb tudásom szerint, a polgártársaim érdekékében tettem. Ideje lenne Önnek is túllépni az egyéni érdekeken és vélt sérelmein és néppárti párttagként figyelembe venni azt, hogy a választók annak idején kit akartak maguknak képviselőnek. Mert ha valóban a népet képviseli, akkor ennek a gondolatnak meg sem szabadott volna fordulnia a fejében.

Ezúton köszönöm meg Sneider Tamás elnök úrnak, hogy közvetve bár, de reagált a párton belüli demokráciára tett kritikámra.

Sok sikert kívánok az új bajai jobbik szervezetnek a régiek nevében is:

 

Jaszenovics Istvánné

bajai független önkormányzati képviselő

 
 
 


hozzászólok