2019. augusztus 23. Bence

Közélet

A bátrak már cserélnek

Antal Tibor | 2019. március 10. 21:10:05 | Utolsó frissítés: 5 hónapja

 

Bár a szokásosnál enyhébb volt a február, és havazással nem is volt Baján, ennek ellenére az autósok nagy többsége természetesen várt  az első tavaszi hónap beköszöntéig a téli abroncs nyárira cserélésével. Azóta azonban a hétágra sütő napnak köszönhetően nagyüzem van a gumiszervizekben. Legalább is kérdésünkre ezt az információt kaptuk a Tóth Kálmán utcai Fulda BT. szakemberétől.

 

 

- Bár biztosan nem lehet tudni milyen idő lesz március végéig, ennek ellenére nálunk a mögöttünk lévő héten tömegesen cserélték le kerekeiket az autósok. Aki helyben használja az autót, vagy nem megy nagy távokat, annak nyugodtan tudjuk ezt ajánlani, de aki külföldi utat is tervez, az várjon vele április 10-ig, mert tőlünk nyugatabbra kötelező a téli, akármilyen jó is az idő. Általában 4 hét ilyenkor a nagyüzem,  azonban ha bejön közben egy kis lehülés és eső, az mindig visszavesz a lendületből. De az óvatosabb sofőrök csak húsvét környékén jönnek. Akkor könnyebb is sorra kerülni.

 

- Mennyiből lehet most megúszni egy új nyári gumi szett vásárlást?

 

- Az új gumik a kisautóknál 10 ezer forinttól indulnak (szereléssel együtt), a 16-os méretű nagyobb gumik darabja 15 - 20 ezerbe kerülnek, a 17-es 18-as amit a legnagyobb autók hordanak, annak pedig 25 - 30 ezer és afölött vannak az árai abroncsonként. Eddig az idei év slágere a Nexen gumik, amit nagyon visznek, és nagyon jók a visszajelzések is.

 

 

 

 

-Hozzászólok!

Facebook Google +
0
komment