2020. 1. Tünde

Kispálya

Nem marad el a Majális kupa, de

Antal Tibor | 2020. Március 29. 17:29:08 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A fotók a tavalyi kupán készültek

2020. május 1-én immár 14. alkalommal rendeznék meg a Majális Kupa kispályás labdarúgó tornát Baján, a Petőfi – szigeti műfüves pályán. Ez egy ilyen igazi baráti összejövetel szokott lenni kb. 20 benevezett gárdával, akik többsége közösen még főzni is szokott közben. A dátum ezúttal tökéletes, hiszen péntekre esik a munka ünnepe, amikor is a nagy- és kispályás focisták is ráérnek, így feltehetően sok csapat jelentkezett volna.

Azonban a koronavírus sajnos közbeszólt, így hát ebből a sporteseményből sem lesz semmi az idén. Azaz még is csak, hiszen a szervezők gondoltak egyet, és arra az elhatározásra jutottak, hogy online megcsinálják a tornát.

De hogy is lehet ez?

A nevezések eddig a neten keresztül történtek, a foci azonban a maga hagyományos puritán módján a pályán játszódott le. Most ez változik. A mérkőzések eredményeit dobókocka dobásokkal fogják eldönteni otthon a számítógép előtt videóra rögzítve, hogy a csalás kizárható legyen. Pl. egy 6-os, majd egy 3-as dobás után 6 – 3 lesz az adott meccs. A csapatvezetőknek a csapat névsorát is előre le kell adni, hiszen a gólszerzők kiléte is így fog eldőlni. (5-ös dobásnál pl. a nevezési lapra ötödikként beírt játékos a gólszerző) Ez azért fontos, mert a torna gólkirálya virtuális különdíjat kap, illetve meg fogják választani a torna legjobb játékosát, és kapusát is. Mivel ezzel a módszerrel effektíve gyorsabban lepörög egy kupa, és a játékosok sem fáradnak el annyira, így a nyílt kategória mellett az öregfiúkra is lesz idő, ahová a 40 év fölöttieket várják.. Az online szervezés további előnye, hogy valószínűleg most sokkal több vidéki, sőt külföldi alakulat is be fog nevezni a kupára, hiszen jóval kisebb szervezést igényel. A meccseket pedig a szokásos helyi játékvezetők mellett a világ legjobb bírái is fogják vezetni természetesen papíron.

A versenykiírás

XIV. Majális Dorka Virtuális Kispályás Labdarúgó Kupa Baja

Helyszín: mindenkinek otthon

Időpont: 2020. május 1. 9.00-tól max 10.00-ig

Játékosok: nyílt kategóriában bárki pályára léphet, öregfiúknál, aki a 40. életévét betöltötte.

Nevezési határidő: 2020.IV.29.

Nevezni 6 mezőnyjátékos, és egy kapus megadásával lehet

Nevezési díj: Ingyenes

Díjazás: 1 – 4. helyezettnek egy digitális fénykép egy serlegről, a különdíjasoknak meg a különdíjról

Nevezni Facebookon a Kispályás Foci Baja és Térsége oldalon lehet, vagy email-en a hurkamajom@freemail.hu címen.

A szabályok még nem véglegesek, ha időközben újabb őrült ötlet felmerül, a szervezők szívesen beépítik.

hozzászólok