2022. 18. Ilona

Kispálya

Nagyot robbant a Bomba a Vasváriban

Antal Tibor | 2021. Július 06. 06:50:48 | Utolsó frissítés: 1 éve

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Hétfőn immár 14. alkalommal rendezték meg a Hetesrúgó Világbajnokságot Baján, a Vasvári Pál utcai szabadtéri műfüves pályán. A bohókás rendezvény hagyományosan a Halfőző Kupa 0. napja, melyen 6 fős csapatok (5 rúgó+ 1 kapus) mérik össze tudásukat.

A szabályok egyszerűek, és hasonlóak egy nagypályás tizenegyes párbajhoz: aki több büntetőt értékesít az nyer, illetve az egyenes kieséses szakaszban jut tovább. Kivétel, hogy lehet kockáztatni, a 10 méterről elért találat kettőt, a félpályáról hármat ér, sőt az ellenfél hatosáról négyet, de mondjuk az utóbbira 14 év alatt csak egyszer volt példa

A 16 benevezett gárdából végül a Bomba bizonyult a legjobbnak, akik a Haász család, és Kerezsi Ferenc vezérletével magabiztosan meneteltek végig, szinte hibátlanul teljesítve.

Az újdonsült világbajnokok

Az ezüstöt a Velke Popovice játékosainak nyakába akasztották. A cseh alakulat már évek óta részt vesz a VB-n, sőt 2014-ben meg is nyerte azt.

Velke Popovice

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a kétszeres világbajnok ruformosok állhattak fel, miután a bronzmeccsen legyűrték a svájci Young Boyst. A bácsbokodi mesterlövészek 2017-ben és 2020-ban bizonyult a világ legjobbjainak a sportágban, a triplázás azonban most elmaradt.

Ruform

Folytatás mától immár élesben az Elizabeth Étterem Halászléfőző Kupával. A belépés mindenki számára ingyenes a Vasváriba, és nincs védettségi igazolványhoz kötve.

hozzászólok