2020. 13. Ipoly

Kispálya

Maszkban is rúgtak

Antal tibor | 2020. Július 01. 09:29:51 | Utolsó frissítés: 1 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A Halászfőző Kispályás Labdarúgó Kupa nulladik napja szokás szerint a kissé bohókás Hetesrúgó Világbajnokság. Azonban mivel sokáig bizonytalan volt a nagy rendezvény megszervezése, úgy volt, hogy az idén sok más rendezvény mellett a Hetesrúgó VB is elmarad

Azonban mégsem így történt, igaz némileg előrehozva került megrendezésre június 30-án kedden a Vasvári Pál utcai szabadtéri műfüvesen. 19 gárda nevezett be, melyek közül végül 16 jelent meg, de aki ott volt jól érezte magát. A megmérettetés lényege, hogy egy csapatból öten kell rúgjanak az ellenfél kapusának, és az értékesítés mennyiségéből alakul ki a végeredmény. Hasonló, mint egy nagypályás tizenegyespárbaj. Lehet kockáztatni is, a 10 méterről elért kisbüntető kettőt, a félpályáról berúgott négyet ér, ami azért igen ritka, de most is volt rá egy példa.

A csapatok a büfében voltak a legerősebbek

A végső győzelmet végül a bácsbokodi Ruform szerezte meg második alkalommal a döntőben szintén egy korábbi bajnokot a Büntetőket legyőzve. A bronzmeccsen a fiatal akadémistákból álló Szedettvedett gyűrte le a Velke Popovice gyakorlott rúgóit.

A kupagyőztes Ruform

De ezzel még nem volt vége. Az idei vírushelyzetre emlékezve megrendezték a Karantén ligát is, ahol minden játékosnak maszkban kellett rúgnia. A feladatot nehezítette a villanyfényre összegyűlő repülő rovarok hadserege is. Ebben a műfajban végül az All in bizonyult a legjobbnak, a fiatal Megye 8, és a nyílt kategória győztese a Ruform előtt. A HZ Tetőszervíz fair play díjas teljesítményt nyújtva lecsúszott a dobogóról.

Fő a biztonság

hozzászólok