2020. 26. Jusztina, Pál

Kispálya

A fák most nem nőttek az égig

Antal Tibor | 2019. December 30. 20:45:17 | Utolsó frissítés: 9 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A hagyományoknak megfelelően a két ünnep között négy napig zajlottak az Elizabeth Hotel Szilveszter Kupa Teremlabdarúgó Torna küzdelmei Baján a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban. A két kategóriába összesen 26 gárda nevezett be (nyílt kategória:15, öregfiúk:11).

Igaz más néven, de 2015-ben és 2017-ben már nyert Szilveszter Kupát a Nimfas Coproduction

Már az első három nap a csoportmérkőzések során is akadtak igen színvonalas meccsek az egyenes kieséses szakasz pedig szokás szerint éles volt. A nyílt kategóriában például a két elődöntő, és a döntő is büntetőkkel dőlt el, az öregfiúknál pedig a bronzmérkőzés. A nyílt kategóriában a fiatal Young Boys kis szerencsével lépett csak tovább a “halálcsoportból”, majd egy egygólos meccsen verte a szintén nagy ígéretnek tűnő Gucci Ganget. Az elődöntőben 0-0-ás döntetlen után büntetőkkel bizonyultak jobbnak a tolnai Quibeleznél. A döntőben azonban már elpártolt tőlük a szerencse. Igaz a “svájciak” megszerezték a vezetést, de Kerezsiék egyenlítettek, és a hétmétereseket a rutinos Nimfas Corproduction játékosai egy bérgyilkos nyugalmával értékesítették, akárcsak az elődöntőben a BLSE Best ellen. Haász Tamás pedig testi épségét sem kímélve védett a büntetőpárbaj során is, így senki sem csodálta, hogy őt választották meg a torna legjobb kapusának. A torna legjobb játékosa díjat Béla Máté kapta a Young Boysból, a gólkirályi címet pedig Török Bálint szerezte meg 5 találattal a bronzérmes BLSE Bestből. A bronzmeccsen egyébként 5 – 2-re nyert a Baranyi alakulat a tolnaiak ellen.

Szépen csillogott az ezüst a Young Boys-sosok nyakában

Az öregfiúknál már a 8 között elvérzett a végső győzelemre is esélyes R+M, a Sugónak pedig a négy között parancsolt megállj a bajnokok ligáját is megjárt Leicester City bajai testvércsapata. A döntőben így mindenki sima BLSE sikert várt az “angolok” ellen, és a mérkőzés így is kezdődött. Nagy Előd és Papp Péter gyorsan berámolt kettőt Détárynak, és a térfélcserére 2 – 0-lal vonulhattak a csapatok. A Leicester azonban nem adta fel és a játékrész derekán 2 percen belül egyenlítettek. A végén azonban a 2000-es NB III-as bajai aranycsapat koncentrált jobban, és megszerezve a győztes találatot amivel 3 – 2-re nyertek.

2015 és 2017 után ismét BLSE Öregfiúk nyerték az öregfiúk kategóriát

A bronzmeccsen vigasztalódott a Sugó, mely büntetőkkel bizonyult jobbnak az R+M-et is búcsúztató All in-nél.

Az ezüstérmes Leicester öregfiúk

Az öregfiúknál a torna legjobb kapusának Kámán Zoltánt választották a BLSE Öregfiúkból, a torna legjobb játékosának Vörös Milánt a Leicesterből, míg a torna gólkirálya 5 találattal Nagy Előd lett szintén a bajnokcsapatból.

Sorozatban harmadszor lett Nagy Előd az öregfiúk kategória gólkirálya. A díjakat László Károly alpolgármester adta át.

Ezzel a teremszezonnak még nincs vége a kupákat tekintve sem, hiszen az előttünk álló hétvégén az immár XVI. Ofenbeher Nándor Futsal Kupára kerül sor a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban, melyre még lehet nevezni.

Már csak pár hely kiadó futsal kupára

hozzászólok