2024. 14. Örs, Stella

Kispálya

3+2 volt a sláger

Antal Tibor | 2023. Július 18. 06:28:53 | Utolsó frissítés: 12 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

A bronzérmes Apjafia

Július 18-án immár XVI. alkalommal rendezték meg a Hetesrúgó Világbajnokságot Baján a Vasvári Pál utcai szabadtéri műfüves pályán, melyre ezúttal 17 csapat nevezett be. Igen, hiszen csapatversenyről van szó, egy gárda 5 rúgó játékosból és egy kapusból áll, a lebonyolítás pedig hasonló a nagypályás 11-es párbajhoz. Mint minden évben, idén is volt egy vicces szabálymódosítás. Az egyenes kieséses szakaszban döntetlen esetén foci következett hosszabbításként. No, de nem a megszokott 4 + 1 vagy 5 + 1-es felállásban, hanem 3 +-2-esben, azaz a focitörténelem során először 2 kapusnak kellett állni a háló előtt, sőt a büntetőterületet sem hagyhatták el.

Az ezüstérmes Egyfordulósok

A “mulatós” foci mérsékelt sikert aratott, de mivel aranygól döntött ilyenkor, a legtöbb esetben nem játszották végig az 5 perces játékidőt. Ha meg igen, akkor újra büntetőket rúgtak, de már két kapus védett egyszerre. A győzelmet végül a bácsbokodi Ruform szerezte meg, amely ezzel már harmadik alkalommal lett világbajnok. Az ezüstérmes a csoportban gyengélkedő, majd erőteljesen feljavuló Egyfordulósok-nak jutott, a bronzmeccsen pedig a katymári Apjafia bizonyult jobbnak a Mélykúti Bikáknál és Rékánál, a mezőny legjobb női rúgójánál.

Az aranyérmes Ruform

Végeredmény:

1.Ruform

2.Egyfordulósok

3.Apjafia

4.Mélykúti Bikák és Réka

De a lényeg, hogy a nagy melegben jó hangulatban sörözés és beszélgetés mellett vidám baráti hangulatban telt el az estébe nyúló délután a Vasváriban.

hozzászólok