2022. December 8. Mária

Kékfény

Vonattal ütközött

www.police.hu | 2022. Szeptember 26. 06:23:08 | Utolsó frissítés: 2 hónapja

Gyorsan szeretnél értesülni a Sugópart híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk, és like a Facebookon!

Baja külterületén, az 55-ös számú főút 82-es kilométerénél található vasúti átjáróban 2022. augusztus 16-án újabb baleset történt. A vonat-autó találkozás szerencsés kimenetelű volt, személyi sérülés nem történt, de ez csak a vakszerencsén, pillanatokon és centimétereken múlt.

A vasúti átjáróban egy Opel sofőrje úgy hajtott rá a sínekre, hogy nem vette figyelembe a kihelyezett „Vasúti átjáró kezdete” és az ehhez kapcsolódó „Állj! Elsőbbségadás kötelező!” közúti jelzőtáblákat. Az átjáró előtt nem állt meg, és nem biztosított elsőbbséget az ott éppen elhaladó motorvonatnak, ezért összeütköztek. Az autót vezető 65 éves férfit a közlekedésrendészeti osztály munkatársai vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség elkövetésével gyanúsítják. Kihallgatás során a felsőszentiváni lakos elismerte, hogy nem állt meg az átjáróban, csupán lassított.

Ügyében az egyenruhások a nyomozást befejezték, a keletkezett iratokat pedig vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Felhívjuk a közlekedők figyelmét arra, hogy a KRESZ szabályai szerint a vasúti átjárót megközelíteni csak fokozott óvatossággal szabad. A vasúti átjárón történő áthaladás során eleget kell tenni a vasúti átjáró biztosítására szolgáló közúti jelzéseknek.

Ne feledjék, mindenkit hazavárnak! Balesetmentes közlekedést kíván a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság!

hozzászólok